(foto) Centrul Orheiului s-a transformat în „Champs-Elysees” după reconstrucția străzii Eminescu

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,orasul orhei, municipiul orhei, ilan shor, partidul shor, shor [proiecte, shor ohei, shor drumuri, drumuri reparate orhei, drumuri shor, strada centrala orhei

Strada Mihai Eminescu din Orhei, considerată o perlă a orașului, căruia i se mai spune și Champs-Elysees al capitalei culturale a Republicii Moldova, a fost dată în exploatare după lucrări ample de reparație.

Strada, Mihai Eminescu din Orhei a fost transformat, astfel, în una din cele mai frumoase străzi din Republica Moldova. Aleile sale cu pomi, băncile și felinarele în stil clasic transformă plimbările pe bulevard într-o incursiune la începutul sec. XX în cele mai frumoase capitale europene.

Cele două benzi ale bulevardului de aproape un kilometru, au fost asfaltate și marcate în conformitate cu toate standardele internaționale. Au fost pavate peste 1.600 de metri pătrați de trotuar, instalate bănci, felinare și asigurată iluminarea. Au fost montate și aproape 2.800 de metri pătrați de bordură.

Totodată au fost date în exploatare scuarul și bustul lui Mihai Eminescu.

La inaugurare a participat întreaga conducere a municipiului Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor. Participanții au fost întâmpinați cu fanfară, muzică populară și clasică, încadrată perfect în stilul arterei.

Ilan Șor s-a arătat convins că împreună cu orheienii va finaliza toate proiectele de infrastructură pe care le-a planificat. El a arătat că atunci când sunt depuse eforturi, dar nu doar făcute critici, lucrurile se mișcă din loc. “În timp ce alții se plâng, născocesc fel de fel de motive pentru a explica de ce nu fac nimic, noi nu așteptăm să ne dea cineva, dar muncim cot la cot, reparăm stradă cu stradă, curți și parcuri”, a menționat Ilan Șor.

Reconstrucția străzii Mihai Eminescu este probabil una din cele mai importante, dar reprezintă doar o mică parte din lucrările de infrastructură realizate de administrația Orheiului, condusă de Ilan Șor, în ultimii trei ani. Până acum, mai mult de jumătate din drumurile municipiului au fost modernizate, iar în această vară a fost dată în exploatare principala arteră a Orheiului, strada Vasile Lupu, care a fost reconstruită în timp record. Pe toate străzile au fost aplicate marcaje rutiere moderne și au fost amenajate treceri pentru pietoni, conform standardelor europene. De asemenea, toate indicatoarele rutiere au fost înlocuite. În Orhei, a fost reabilitată complet iluminarea stradală și a trotuarelor: au fost instalate 3500 de becuri LED, 3.750 de piloni noi, peste 140 de kilometri de cablu.

În anul 2017, în premieră, Primăria Orhei a început să reconstruiască străzile cu forțele și resursele proprii. Pentru aceasta, va fi procurată și o uzină de producere a asfaltului și pavajului.

Total
0
Shares
Total
0
Share