Alte știri

(foto) Chișinău: Evoluția bradului de Crăciun în ultimii 10 ani! De unde am pornit și unde am ajuns

Pinterest LinkedIn Tumblr

Suntem în 2017 și deja a devenit o tradiție să avem probleme cu bradul de Crăciun, instalat anual în inima Capitalei.

Povestea noastră începe acum 10 ani, mai exact în 2007, când tânărul liberal Dorin Chirtoacă devine pentru prima dată Primar General al Chișinăului, scrie diez.md.

 • Poza bradului din 2007 lipsește deoarece bradul a fost furat! Mai bine zis, comuniștii de la guvernare i-au interzis lui Dorin să instaleze pomul de Cărciun.
 • Și bradul din 2008 a fost furat. Pomul înalt de 17 metri a fost furat, după ce fusese arestat de poliție. Mai apoi, Dorin Chirtoacă a găsit bradul la o casă de copii, însă a renunțat să-l ia de acolo. În schimb, a împodobit trei brazi din Scuarul Teatrului de Operă și Balet.
 • În 2009, în sfârșit bradul a fost instalat în centrul Capitalei fără probleme! Anul 2009 râmâne în memoria noastră datorită evenimentelor din 7 aprilie, când comuniștii pierd puterea și vin la guvernare partidele pro-europene.

 

 • Bradul din 2010 din nou a stârnit polemici. Unora nu le plăcea cum arată și ziceau că bradul din Bălți ar fi mai frumos!

bradul 2010 chisinau

 

 • În 2011, moldovenii s-au bucurat de un brad înalt de 25 de metri. Atunci primarul declara falnic că bradul de la Chișinău este mai frumos ca bradul din Capitala UE, Bruxelles! Pomul a costat 11 mii de lei.

bradul 2011 chisinau

 

 • Bradul din 2012 a fost inaugurat pe 1 decembrie cu un concert al formației Vunk. Autorităţile au ales în acel an un arbore care avea aproximativ 50 de ani şi o înălţime de 20 de metri. Bradul din centrul capitalei a fost îmbrăcat în alb şi roşu, culori pe care, potrivit Primăriei, le-ar fi ales locuitorii oraşului.

bradul 2012 chisinau

 

 • În 2013 bradul principal al țării a avut în jur de 18 metri înălțime şi a fost crescut în grădina unui locuitor al satului Coşerniţa, din raionul Criuleni, timp de 40 de ani. Costul copacului a fost de circa 15 mii de lei.

bradul 2013 chisinau

 

 • În 2014 bradul a fost cu 3 metri mai înalt decât cel de anul precedent. Pomul a crescut în curtea unui agent economic din cartierul Poşta Veche al Capitalei timp de 35 de ani. Agentul l-a oferit cadou municipalității. Totodată, în Chișinău a fost inaugurat și iluminatul decorativ pe mai multe străzi.

bradul 2014 chisinau

 

 • În 2015 nu s-a tăiat nici un brad. Primaria a decis să împodopească un pom viu care crește lângă Arca de Triumf.

bradul 2015

 

 • În 2016 din nou probleme cu bradul! Pomul nu avea o structură uniformă și multe voci spuneau că este cam urât, totuși spiritul de sărbătoare a umplut inima Capitalei.

bradul 2016 chisinau

 • Bradul de anul ăsta! În 2017 povestea cu bradul a fost cea mai interesantă )))

bradul 2017 chisinau

Telegraph Moldova vă urează sărbători fericite altături de cei dragi!

loading...

Comments are closed.