FOTO // Circa 50 de mii de cetățeni au participat la Marșul Memoriei și „Regimentul Nemuritor”, susține Igor Dodon

 

Marșul Memoriei și „Regimentul Nemuritor” organizat la Chișinău a adunat aproximativ 50 de mii de cetățeni, conform afirmațiilor lui Igor Dodon, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Evenimentul s-a desfășurat fără drapele și lozinci de partid, într-o singură coloană solemnă, în care participanții purtau portretele eroilor. Aceștia au parcurs traseul tradițional până la Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, unde au depus flori la Focul Veșnic.

Dodon a subliniat importanța menținerii vie a memoriei poporului și a subliniat că aceasta nu poate fi ștearsă. El a exprimat satisfacția că urmașii învingătorilor sunt preocupați de acest aspect și au participat în număr mare la marș.

“Într-o singură coloană, fără drapele și lozinci de partid, cu portretele eroilor, am mers pe traseul tradițional până la Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, unde am depus flori la Focul Veșnic.

Memoria poporului nu poate fi ștearsă! Pentru noi, urmașii învingătorilor, acest lucru este foarte important!“, a declarat liderul socialiștilor.

La finalul declarației, Dodon a transmis felicitări cu ocazia Zilei Victoriei și a adresat un mesaj de înaltă considerație pentru toți participanții.

Marșul memoriei a fost organizat de Comitetul “Victorie”, la care s-au alăturat PSRM, PCRM și Uniunea Ofițerilor Afgani, precum și alte personalități marcante.

Total
0
Shares
Total
0
Share