Economic

(foto) Coroana britanică a emis o nou monedă de 50 de penny cu imaginea cunoscutului detectiv Sherlock Holmes

Pinterest LinkedIn Tumblr

Curtea britanică din Marea Britanie a lansat moneda de 50 de penny cu imaginea cunoscutului personaj din literatură, Sherlock Holmes. S-a întâmplat acest lucru cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la nașterea scriitorului Arthur Conan-Doyle (1859-1930).

Designerul monedei, Steven Ro, spune că a încercat să enumere cele mai populare aventuri ale lui Sherlock, din acest motiv și a fost nevoie de a scrie un un șrift foarte mic. „Sper că acest lucru să îi încurajeze pe cei pasionați de detective. Singura modalitate de a citi textul este de a folosi lupa, obiect absolut necesar tuturor detectivilor.”, a spus maestrul.

Sherlock Holmes a fost introdus în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cel mai ecranizat erou din literatură. Renumitul detectiv are multe documente, iar în cinstea sau au fost numite străzi, comunități și muzee, transmite tass.ru.

Anterior, coroana britanică a emis monede cu imaginea fizicianului englez Stephen Hawgking. Pe moneda cu diametrul de 27.3 mm, a încăput o gaură neagră, s-a dedicat acestui element din cosmos o atenție deosebită datorită faptului că, în timpul vieții, teoreticianul britanic a studiat detaliat această enigmă.

loading...

Comments are closed.