Politică

FOTO // Critici dure din partea a doi ex-deputați pentru Maia Sandu: „Plecați la școală în clasa a 10-11-a, studiați niște lecții despre monarhie și republică”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a încălcat iarăși principiul separării puterilor în stat, transmite Telegraph.md

Șeful statului, după ce a avut ședința secretă cu judecătorii care a făcut furori în spațiul public, a convocat mai nou, în ședință pe membrii Comisiei Electorale Centrale.

Acest fapt a fost sesizat și criticat de către ex-deputații Grigore Petrenco și Victor Stepaniuc.

„Trăsături de Lukașenko. Cred că cineva ar trebui să-i explice Maiei Sandu că ea nu are dreptul să organizeze ședințe de lucru cu membrii Comisiei Electorale Centrale. Nu este de competența ei și este o imixtiune grosolană în activitatea organului electoral. Sandu nu a învățat nicio lecție din precedentul cu judecătorii”, a scris Grigore Petrenco într-o postare pe Facebook.

La fel, cu critici dure a venit și ex-parlamentarul, ex-vicepremierul Victor Stepaniuc se indignă pe faptul că Maia Sandu ca președinte de țară nu percepe principiile de funcționare a unei republici.

“Nici un Președinte de la 1994 încoace nu și-a permis așa scamatorii. Vai de capul acestei țări, dacă Președintele și consilierii săi așa strâmb înțeleg principiile de funcționare a unui stat-republică. Plecați la școală în cl. 10- 11, studiați niște lecții de educație civică despre monarhie și republică, despre regim democratic, totalitarism și separarea puterilor…La care universitate ați făcut studii?!”, exclamă Stepaniuc.

Citește și: Igor Dodon s-a filmat într-o atmosferă tipică sărbătorilor pascale, la Sadova

loading...

Comments are closed.