FOTO // Daniel Procopciuc, brațul de aur al Moldovei, a revendicat al treilea titlu de Campion Mondial la Armwrestling

Tânărul moldovean Daniel Procopciuc, din nou, a devenit campion mondial la Armwrestling.

După ce acum o lună, sportivii moldoveni au cucerit în Vilnius, la cel de al 30-lea Campionat European de Armwrestling, în total 22 de medalii, dintre care: 11 de aur, 6 de argint și 5 de bronz, sportivii au participat la „WORLD ARMWRESTLING AND PARA-ARMWRESTLING CHAMPIONSHIPS 2021” desfășurat în acest an la București, România.

Moldovenii au participat printre alți 1200 de sportivi din 46 țări ale lumii, revenind acasă cu o medalie de aur, șase de argint și una de bronz.

Cel care a clasat Moldova pe locul unu mondial a fost, din nou, Daniel Procopciuc, care l-a înfruntat pe cel mai titular sportiv din Rusia, Oleg Cherkasov, la categoria până la 70 de kg.

Potrivit secretarului general al Federației moldovenești de armwrestling, Anna Belenciuc, acesta a fost cel mai incendiar, frumos și lung meci din cadrul campionatului mondial din acest an, iar experții din lumea armwrestlingului afirmă că meciul poate fi numit legendar și va rămâne pentru totdeauna în istoria armwrestlingului.

Procopciuc a declarat că succesele sale le datorează în primul rând antrenorului său, Alexandru Grumeza care recent a primit titlul de Antrenor Emerit al Republicii Moldova, cât și timpului acordat antrenamentelor și răbdării avute pentru a atinge aceste frumoase rezultate.

Potrivit lui Grumeza, care este și președintele Federației moldovenești de armwrestling, Daniel este cel care îmbină de minune sportul și medicina iar datorită perseverenței sale rezultatele frumoase nu se lasă a fi așteptate.

Menționăm că Daniel este originar din raionul Fălești, a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, la moment fiind resident traumatolog-ortoped.

În cadrul campionatului mondial din acest an, prima medalie pentru Republica Moldova a fost cucerită de către Moraru Daniel, care a obținut medalia de bronz, în categoria -85kg, tineret, brațul stâng.

Și echipa de Para-Armwrestling a înregistrat rezultate excepționale la Campionatul Mondial. În competiția cu brațul stâng, Ion Cernei, dizabilități vizuale -80kg, Vladimir Butucea, dizabilități vizuale -100kg și Iaroslav Buchili, dizabilități locomotorii, suferința membrelor superioare au obținut medalii de argint iar Anton Nacu, dizabilități locomotorii, standing -60kg, medalie de bronz.

A doua zi a Campionatului Mondial de Para-Armwrestling a fost dedicată luptelor cu brațul drept unde Ion Cernei și Vladimir Butucea au obținut medalii de argint.

Daniel Procopciuc a încununat grandios evoluția echipei de seniori în ziua dedicată luptelor cu brațul stâng, astfel a fost urcată cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial în categoria -70kg.

Total
0
Shares
Total
0
Share