FOTO // Directorul adjunct al Serviciului Vamal și-a anunțat demisia

 

Nicolae Vutcariov, directorul adjunct al Serviciului Vamal, și-a anunțat demisia pe pagina sa de Facebook, la o aproape săptămână după plecarea lui Igor Talmazan din funcția de director al instituției, informează telegraph.md, cu referire la pagina de Facebook a lui Nicolae Vutcariov

Vutcariov a menționat că a fost o onoare să facă parte din echipa Serviciului Vamal și a enumerat o serie de realizări obținute în timpul mandatului său, printre care fortificarea relațiilor de cooperare cu mai mulți parteneri internaționali, contribuția la consolidarea capacităților funcționarilor vamali și combaterea fraudelor vamale.

De asemenea, el a recunoscut că instituția a avut și anumite eșecuri, dar a subliniat că acestea au fost depășite sau remediate cu succes.

Vutcariov a mulțumit tuturor partenerilor internaționali și funcționarilor vamali pentru sprijinul acordat și a urat succes echipei care va prelua conducerea instituției.

”A venit momentul în care îmi închei activitatea în funcția de director adjunct al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Țin să vă asigur că pentru mine a fost o onoare să fac parte dintr-o echipă profesionistă, puternică și integră. Pe parcursul a doi ani și jumătate, activând în perioade de criză economică, energetică și umanitară, noi ne-am confruntat cu multiple provocări, dar le-am depășit și am realizat enorm de multe împreună.

În primul rând, am fortificat relațiile de cooperare în domeniul combaterii fraudei cu mai mulți parteneri internaționali, precum OSCE, UNCTAD, UNODC, OLAF, OMV, UNICRI, SELEC, RILO, INTERPOL, FRONTEX, EUROPOL, CEFTA.

Totodată, sunt recunoscător autorităților și instituțiilor din statele membre ale UE, și în special, Misiunii Înalților Consilieri ai UE pentru RM și implementatorilor, pentru proiectele ample în care este implicat Serviciul Vamal și la care instituția va continua să fie parte pentru a le finaliza cu succes.

Într-al doilea rând, menționez contribuția autorităților SUA și implementatorilor și anume programelor USAID, MISRA, EXBS, NSDD, CLDP, și DTRA care ne-a permis să continuăm consolidarea capacităților funcționarilor vamali. La fel, sunt recunoscător pentru donațiile generoase de echipamente care vor fi utile în activitatea de prevenire și combatere a fraudelor vamale.

Exprim gratitudine tuturor partenerilor internaționali care asigură implementarea proiectelor de asistență externă pentru sprijinul lor consecvent care a contribuit incontestabil pentru activitatea vamală.

Nu în ultimul rând, apreciez enorm capacitatea extraordinară de muncă a funcționarilor vamali care asigură în continuu securitatea economică a țării, inclusiv prin combaterea fraudelor vamale.

Evident, în perioada când am avut onoarea să ocup funcția de director adjunct al Serviciului Vamal al Republicii Moldova instituția a avut și anumite eșecuri, regrese, lacune regretabile care, de altfel, sunt inerente în activitatea oricărui conducător sau a oricărei instituții. Totuși mă bucur că aceste momente nefaste au fost depășite sau remediate cu succes, Serviciul Vamal continuând realizarea agendei și a obiectivelor trasate.

Doresc realizări frumoase și rezultate pozitive echipei care va prelua conducerea instituției. Sper că Serviciul Vamal al Republicii Moldova se va bucura de o apreciere înaltă şi va fi recunoscut ca fiind una dintre cele mai moderne, eficiente şi transparente autorități ale statului”, a scris Vutcariov pe pagina sa de Facebook.

Serviciul Vamal va fi administrat temporar de Viorel Doagă, numit în funcția de șef interimar prin decizia Guvernului din 10 aprilie.

Fostul director al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a dat „demisia de onoare” pe 4 aprilie, după ce, cu 3 zile mai devreme, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii din Chișinău au făcut 16 percheziții într-un dosar de corupție, în care erau vizați șapte inspectori vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share