FOTO // Doamnele și domnișoarele din comunitățile bulgare au marcat Ziua Femeii cu un turneu de volei

De Ziua Internațională a Femeii, mai multe doamne și domnișoare din comunitățile bulgare au decis să marcheze activ ziua lor. Acestea au dat curs provocării lansate de conducerea raionului Taraclia și să participe la un turneu de volei. La competiție au participat două formații ce au reprezentat orașul Taraclia și altele două din satele Corten și, respectiv, Albota de Jos.

Invitați la turneul de volei au fost și membrii Asociației pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare. Aceștia nu au ratat oportunitatea să se bucure de spectacolul din teren, dar și să felicite participantele cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

GHEORGHII BARBAROV, director ARBOM: ”La Taraclia a avut loc un turneu de volei organizat de autoritățile raionale. La competiție au participat echipe feminine din mai multe localități bulgare. Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Republica Moldova a felicitat participantele la competiție cu ocazia Zilei de 8 martie. Le-am dăruit flori, dar și câte o felicitare pe care e imprimat sloganul Asociației noastre: “Заедно ще успеем повече”. Pe lângă asta, le-am oferit în dar mingi și un set de produse cosmetice bulgărești, aduse chiar din Bulgaria, pentru că este o sărbătoare a femeilor.”

ALEXANDR BORIMECICOV, membru al echipei ARBOM: ”Asociația noastră se ocupă nu doar de proiecte sociale, dar contribuie și ia parte la diferite evenimente, competiții sau proiecte sportive. Aceste evenimente le stârnesc interes membrilor comunității bulgare din Moldova, iar asta e un lucru important. Scopul nostru este susținem și să promovăm modul sănătos de viață printre tineri, ca acest stil de viață să poată influența și în continuare modul lor de trai.”

Turneul de volei a fost câștigat de echipa ce a reprezentat satul Corten. La final, după ceremonia de premiere, căpitanul formației învingătoare le-a mulțumit organizatorilor și a apreciat faptul că evenimentul sportiv a fost dedicat reprezentantelor sexului frumos.

“Turneul a fost unul frumos și plin de emoții. Noi, femeile, am reușit să demonstrăm că avem spirit sportiv. Am primit și niște cadouri minunate, flori. Atunci când unei femei i se dăruiește flori, ea radiază. La fel ni s-a întâmplat și nouă. Am avut o prestație reușită pe teren, iar asta ne-a făcut să simțim din plin și atmosfera de primăvară”, spune una dintre câștigătoare.

“Mi-a făcut plăcere să particip la acest turneu. Emoțiile au fost la maxim, echipele participante au fost pe măsura așteptărilor. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm această competiție, iar pentru asta am primit în dar flori și mingi de volei.” a declarat o altă jucătoare a echipei din Corten.

Nivelul de organizare, dar și felul cum s-a desfășurat competiția a fost evidențiat și alte sportive ce au luat parte la turneul de la Taraclia.

“Dat fiind faptul că de mult timp nu am jucat volei, sunt încântată că am resimțit și am retrăit din nou emoțiile de cândva, același sentiment de bucurie. Mi-am revăzut foștii cunoscuți, ne-am reamintit de momentele petrecute împreună. A fost o experiență nouă, o experiență care va rămâne în memoria noastră, indiferent câți vor trece”, a ținut să remarce una dintre jucătoarele echipei “Start” din Albota de Jos.

ARBOM își propune, prin activitatea sa continuă, să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale etnicilor bulgari din Republica Moldova. O altă direcție prioritară este păstrarea valorilor și tradițiilor istorice, culturale, etnice și lingvistice ale bulgarilor basarabeni, promovarea utilizării limbii bulgare în comunități. De asemenea, ARBOM va depune eforturi pentru consolidarea colaborării dintre Republica Moldova și Republica Bulgaria, preluarea celor mai bune practici europene și dezvoltarea unei comunități etnice sănătoase, parte a unei Moldove democratice, prospere, europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share