(Foto) Dodon împreună cu Maia Sandu la SIS – ce au făcut președintele și premierul la organele securității

Dodon împreună cu Maia Sandu, ședința solemnă consacrată aniversării creaării organelor securității, sis moldova, maia sandu serviciul de informatii si securitate, 

Președintele Igor Dodon, împreună cu Prim-ministrul țării, Maia Sandu, au participat luni la ședința solemnă consacrată aniversării a 28-a de la crearea organelor securității statului a Republicii Moldova.

Cu prilejul acestei sărbători, Dodon le-a transmis sincere felicitări, dorindu-le multă sănătate, succese și bunăstare celor care servesc interesele naţionale. “Consemnarea acestei sărbători are o conotație deosebită pentru țara noastră, întrucît, de la constituirea și afirmarea statalității Republicii Moldova, un rol aparte le revine organelor de securitate, a căror misiune este apărarea statalității, suveranității și integrității țării”, a spus șeful statului.

Prin Decret prezidențial, pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, au fost conferite distincții de stat ale Republicii Moldova și Diploma de onoare a Președintelui, unui grup de colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate.

De cealaltă parte, premierul Maia Sandu a preferat să nu mediatizeze participarea sa în comun cu Dodon la evenimentul de la Serviciul de Informații și Securitate. Amintim că pe vremea guvernării PDM, SIS-ul era în subordinea Parlamentului, iar odată cu venirea PSRM-ACUM la putere această instituție a trecut în subordinea Președenției.

De menționat că în prezent șeful la SIS este Alexandru Esaulenco (în poza de mai jos, bărbatul de lângă Dodon).

Dodon împreună cu Maia Sandu, ședința solemnă consacrată aniversării creaării organelor securității, sis moldova, maia sandu serviciul de informatii si securitate, 

Total
0
Shares
Total
0
Share