Politic

(foto) Dodon: În acest an este ceasul de vîrf al unioniștilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aniversarea centenarului a răscolit în ei cele mai iraționale și întunecate emoții și pasiuni. Au devenit foarte perfizi și agresivi și, din păcate, multă lume a căzut pradă acesti isterii. Și multe autorități din statul vecin și-au arătat adevărata față și intenție. Aceasta este abordarea președintelui Igor Dodon, poziție făcută azi publică pe pagina sa de facebook.

„Dar va trece și această perioadă și spiritele se vor liniști. Timpul va trata această maladie. Unioniștii vor rămîne doar cu visul nerealizat. Și cu rușinea pe viață pentru trădarea țării și a neamului în care s-au născut”, a spus Dodon.

Președintele de la Chișinău socoate că majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova condamnă ferm acțiunile unioniste, distrugătoare de țară, și unirea niciodată nu se va produce. În acest sens, pe mai multe străzi, la comanda lui Dodon au fost instalate banere care condamnă ideea unirii celor două maluri ale Prutului în viitor.

psrm igor dodon, unirea moldovei cu romania, traian basescu 2018„În acest an este ceasul de vîrf al unioniștilor. Asta este important să înțeleagă toți cei implicați în isteria antistatală. Iar mesajul care a fost lansat la nivel național, de pe aceste panouri, ne va aminti că „ce e val ca valul trece”. Iar statul și poporul moldovenesc vor dăinui”, a conchis Dodon.

Telegraph.md amintește că la finele Primului război mondial, pe fundalul revoluției de la Moscova, în 1918 conducerea de la Chișinău a votat ca Basarabia să se unească cu România. Însă, în 1940 teritoriul dintre Prut și Nistru a revenit sub influența rusească, intrând în componența URSS după cel de Al doilea război mondial. Abia în 1991, Republica Moldova și-a proclamat independența.

loading...

Comments are closed.