FOTO // Doi cetățeni ai Cubei au fost prinși în timp ce încercau să traverseze ilegal Prutul cu barca pneumatică pentru a ajunge în Spania

Pe sectorul de responsabilitate al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași din România, a fost consemnat un eveniment privind trecerea ilegală a frontierei. Autoritățile de frontieră din Republica Moldova au fost alertate de către colegii din România cu privire la acest incident și au inițiat acțiuni de căutare pe ambele maluri ale râului Prut. Cazul a fost înregistrat în data de 3 aprilie 2024.

În urma investigațiilor comune, s-a stabilit că două persoane identificate sunt cetățeni cubanezi, în vârstă de 22 și, respectiv, 27 de ani, care au trecut ilegal râul Prut folosind o barcă pneumatică, cu intenția de a ajunge în Spania.

Ca rezultat al acțiunilor pe partea român a fost identificată o barcă pneumatică cu două vâsle de cauciuc iar pe partea moldovenească a fost descoperită o pompă de umflat și ambalajul unei bărci gonflabile.

În baza acordului de readmisie, persoanele în cauză au fost primite și reținute pentru 72 de ore.Investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii scopului și circumstanțelor exacte ale evenimentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share