FOTO // Doi moldoveni și doi cetățeni străini, cercetați pentru acte false și semiremorcă fără VIN cod

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au inițiat cercetări pe numele a doi conaționali și a doi cetățeni străini, aceștia fiind descoperiți cu acte cu semne rezonabile de falsificare și cu o semiremorcă fără VIN cod.

Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni și Ungheni.

În primul caz, documentul falsificat a fost depistat ca urmare a controlului în linia a doua asupra unui cetățean din Ucraina. Acesta s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, călătorind pe ruta „Moldova-România”. În portofelul pasagerului a fost depistată o legitimație de serviciu, emisă de către autoritatea responsabilă anticorupție din Ucraina. Semnele de falsificare au fost confirmate de către polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul Frontex. La audieri, străinul a declarat că primise legitimația cadou, cu scopul de a evita structurile de forță din Ucraina.

Al doilea cetățean străin, cercetat pentru falsificare documente, este originar din Cuba. La fel, în timpul verificărilor suplimentare în geanta de mână s-a depistat un permis de conducere fantezist (inexistent). În declarații, persoana a comunicat că obținuse permisul prin intermediul unei agenții. Nu ar fi știut că este considerat ca fiind falsificat.

Alte două ilegalități au fost comise de cetățenii Republicii Moldova. Unul dintre ei era în caltate de șofer la un autoturism care tracta o semiremorcă, înmatriculate în R.Moldova. Ca urmare a verificărilor specifice s-a constatat că la semiremorcă VIN codul nu poate fi identificat. Conaționalul a declarat că primise pachetul de documente de la șeful său, împreună cu indicații despre ruta de deplasare, fără a verifica veridicitatea actelor pentru mijloacele de transport.

Cel de-al doilea moldovean, avea asupr sa un permis de conducere românesc, eliberat pe numele unei persoane necunoscute. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit neveridicitatea acestuia. Conform declarațiilor, actul ar aparține unei rude și urma să fie transmis către aceasta.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share