Social

(Foto) Drumul din Sireți, reparat! Pavel Filip: Deja tinerii au unde își folosi bicicletele!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou drum renovat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” a fost dat astăzi în exploatare în localitatea Sireți, raionul Strășeni. La inaugurarea drumului reabilitat a participat prim-ministrul Pavel Filip, care a accentuat importanța acestui program.

„Până acum drumurilor locale le-a fost acordată mai putină atenție, accentul fiind pus pe drumurile naționale și cele regionale. Dar, de fapt, pentru om  este  important drumul local, de la poartă, la școală, la primărie”, a spus premierul.

Drumul renovat are o lungime de 354 de metri și duce spre școală, dar și spre mănăstirea din localitate. Lucrările de reabilitare au costat circa 975 mii de lei. Pavel Filip a subliniat că infrastructura este unul dintre pilonii, care stau la baza dezvoltării statului, pe lângă educație și supremația legii: „Dacă ai drumuri bune, se dezvoltă și economia, vin și investiții”.

Totodată, prim-ministrul a spus  că în anul 2019 autoritățile vor repara de două ori mai multe drumuri prin intermediul acestui program, fiind dublate și mijloacele financiare alocate în acest scop.

În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” în raionul Strășeni, în acest an, urmează a fi reabilitare 38 de porțiuni de drumuri locale și regionale, 23 dintre care au fost deja renovate. Actualmente, au loc lucrări de reparație pe încă 6 șantiere, iar alte 9 porțiuni de drumuri urmează a  fi reabilitate până la sfârșitul anului. Costul lucrărilor depășește 32 milioane de lei.

raionul straseni, Drumul din Sireți, reparat, Pavel Filip, Deja tinerii au unde își folosi bicicletele, drumuri bune pentru moldova, pdm, partidul democrat vlad plahotniuc

loading...

Comments are closed.