FOTO // Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu șeful Misiunii de parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, Cosmin Dinescu

Viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a discutat cu șeful Misiunii de parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova (EUPM Moldova), Cosmin Dinescu, și șefa operațiunilor EUPM, Silke Sielaff.

În cadrul întrevederii, în prim-plan a fost subiectul privind crearea Agenției pentru Securitate Cibernetică și operaționalizarea acesteia, alături de directorul desemnat al Agenției, Mihai Lupașcu.

Agenția va avea un rol crucial în asigurarea securității cibernetice a Republicii Moldova, mai ales în contextual în care avansăm mult pe domeniul digitalizării.

Responsabilitățile Agenției vor include prevenirea, detectarea și gestionarea atacurilor cibernetice, precum și protejarea infrastructurii critice.

În context, vicepremierul Alaiba a mulțumit EUPM pentru sprijin, în special pentru ajutorul oferit în organizarea Moldova Cybersecurity Forum 2024, și a subliniat angajamentul continuu pentru o colaborare strânsă.

Securitatea cibernetică rămâne o prioritate strategică, iar ASC – Agenția pentru Securitate Cibernetică va contribui la asigurarea unui mediu digital sigur.

Total
0
Shares
Total
0
Share