FOTO // Echipa lui Ilan Șor aduce lumină pe străzile satelor Burghelea și Stolniceni: ”Așteptăm de ani de zile ca să avem și noi lămpi pe piloni!”

Echipa lui Ilan Șor continuă să-și îndeplinească promisiunile cu privire la modernizarea localităților administrate de reprezentanți ai Partidului „ȘOR”. În satele Stolniceni, din raionul Edineț, și Burghelea, din raionul Fălești, a demarat un proiect de instalare a iluminatului stradal. Peste o lună, locuitorii acestor două sate vor avea străzi iluminate, exact ca la oraș. Mai mult, în satul Stolniceni, vor fi instalate aproximativ 10 km de cablu electric, 200 de lămpi LED și patru transformatoare.

„Proiectul privind iluminarea stradală din sat necesită o investiție de aproape un milion de lei, o parte din bani provine din bugetul local. Ne străduim să realizăm proiectul într-o lună. Până în prezent, am implementat cu succes și alte proiecte care au îmbunătățit viața locuitorilor din Stolniceni: am reparat drumuri, am instalat un teren de joacă, am dat în exploatare o estradă de vară, am amenajat un scuar, am instalat bănci. Niciun proiect nu ar fi fost posibil de implementat fără implicarea directă a domnului Ilan Șor”, a spus primarul de Stolniceni, Serghei Lupașco.

Mai mult, anul trecut, satul Stolniceni a fost racordat la apeduct centralizat. Despre aceasta au anunțat reprezentanții echipei lui Ilan Șor, prezenți la evenimentul de lansare a proiectului. Ei au relatat că urmează repararea capitală a drumurilor din localitate.

La Burghelea, va fi instalat un cablu cu o lungime de nouă km, vor fi conectate 250 de lămpi LED și trei panouri de automatizare. Alexandru Boiciuc, primarul comunei Ișcălău, în componența căreia intră și satul Burghelea, a spus că au așteptat cu nerăbdare acest proiect.

„Acest proiect va fi realizat cu suportul liderului nostru, Ilan Șor, căruia îi mulțumim pentru contribuția directă în dezvoltarea satelor din Republica Moldova. La fel, am construit în sat un teren de joacă. Proiectele de infrastructură nu se opresc aici, în perioada imediat următoare, vom continua dezvoltarea activă a satului și a comunei în general”, a menționat primarul.

Locuitorii acestor două sate speră că, în cel mai scurt timp, se vor putea plimba seara pe străzile iluminate și nu se vor teme să revină de la muncă în serile întunecate de iarnă.

„Așteptăm de ani de zile ca să avem și noi lămpi pe piloni, ca în toată lumea civilizată. Aducem mulțumiri primarului, care se implică activ în dezvoltarea localității noastre. Credem că, cel puțin, aceste lucruri făcute cu drag pentru satul nostru, îi vor motiva pe tinerii plecați în străinătate să revină acasă” a declarat o localnică din satul Burghelea.

Prin realizarea acestor proiecte, echipa lui Ilan Șor demonstrează, încă o dată, că întreprinde acțiuni concrete ca oamenii în Moldova să trăiască decent. Și aceasta reprezintă doar prima etapă a schimbărilor de proporții și a planului de modernizare pe termen de lungă durată a Moldovei.

Total
0
Shares
Total
0
Share