Alte știri

(Foto) Edelweiss: Festivalul național ,,Colinde, Colinde” a încântat spectatorii de la Sala cu Orgă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweiss” a fost şi în acest an alături de iubitorii de muzică şi datini moldoveneşti, la tradiţionalul Festival naţional ,,Colinde, Colinde”. Aflat la cea de-a noua ediţie, concertul a strâns la un loc 12 colective corale din Moldova şi în total pste 450 de participanţi din întreaga ţară.

Spectatori veniţi în incinta Sălii cu Orgă s-au bucurat mult să celebreze şi anul acesta o sărbătoare a tradiţiilor, a obiceiurilor şi a veseliei.

„Colindele sunt vestitori ai sărbătorilor de iarnă şi acest festival ne arată talentul copiilor noştri din Moldova şi ne face să simţim cum se cuvine spiritul Crăciunului. Astfel de evenimente, care duc mai departe datinile strămoşeşti din generaţie în generaţie, sunt foarte dragi Fundaţiei noastre şi vom continua să susţinem promovarea obieciurilor moldoveneşti. Acest festival este unul pentru susţinerea tinerilor. Ne place muzica şi susţinem tradiţiile şi obiceiurile în ţara noastră”, a spus Diana Doroş, coordonator de proiecte Edelweiss.

A fost o seară minunată, în care corurile din diferite zone ale ţării s-au întrecut în minunăţia cântecelor tradiţionale şi au impresionat plăcut publicul venit la spectacol. „Le mulţumim deopotrivă tuturor tinerilor partipanţi pentru frumuseţea momentelor artistice, dar şi profesorilor care i-au îndrumat pentru cultivarea acestor talente. Le urăm tuturor multă sănătate şi Sărbători în pace şi fericire”, transmite Fundația Edelweiss.

loading...

Comments are closed.