Alte știri

(foto) El este unicul moldovean care are acces la Bomba Nucleară!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a oferit politicianului ultranaţionalist Avigdor Lieberman, liderul partidului de extremă-dreapta Israel Beitenu, postul de ministru israelian al Apărării, o decizie criticată dur de opoziţia israeliană, informează euronews. Lieberman, născut la Chişinău, a fost cooptat de Netanyahu într-un guvern de coaliţie.

Avigdor Lieberman a stârnit controverse după ce a cerut introducerea pedepsei cu moartea în Israel pentru cazuri de terorism şi înlăturarea de la putere a mişcării Hamas, care conduce Guvernul din teritoriul palestinian Fâşia Gaza.

Noul ministru al Apărării din Isarael, cu origini din Republica Moldova, în vârstă de 57 de ani, a fost ministru de Externe în alte două guverne conduse tot de Benjamin Netanyahu.

netanuyahu, avigdor Lieberman, bomba atominca israel 2018Telegraph.md menționează că oficial, în lume există doar 5 state care dețin arme nucleare: China, Franța, Rusia, Marea Britanie și Statele Unite. Acestea sunt recunoscute ca posedând arsenal nuclear prin „Tratatul de neproliferare a armelor nucleare”. Există însă, neoficial, alte 4 țări care dețin astfel de arme: Pakistan, India, Israel și Coreea de Nord. Aceste țări nu au semnat tratatul și, conform unor surse militare, împreună ar dispune de aproximativ 340 de arme nucleare.

loading...

Comments are closed.