Politic

(foto) Filip: Peste 700 de locuri de muncă create la o nouă fabrică de textile din Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 700 de locuri de muncă au fost create la fabrica „Molltex-grup”, inaugurată astăzi în Parcul Industrial „Răut” din municipiul Bălți. Noua fabrică de confecții este o investiție de 4 milioane de euro și face parte din grupul român „Ostazar”.

Investitorul planifică extinderea companiei și în orașul Dondușeni. Cea de-a doua fabrică, cu o capacitate de aproximativ 1000 de locuri de muncă, urmează a fi deschisă în luna iulie curent.

„Visul meu este să transformăm Republica Moldova într-un model economic unde vom avea import de investiții și export de produse. Deschiderea unei noi fabrici de textile azi, în Parcul Industrial „Răut” din Bălți, ne arată că suntem tot mai aproape. Fiecare nou loc de muncă, din cele 700 pe care le oferă această fabrică, înseamnă încă o familie reîntregită, oameni care nu vor mai pleca peste hotare și vor rămâne acasă, împreună cu copiii, bunicii sau nepoții. Noi la guvern nu avem altă cale decât să ne suflecăm mânecile și să muncim, în continuare, pentru a asigura investitorilor condiții să vină și să construiască aici”, a spus Pavel Filip.

Investitorul Dmitri Karaman a subliniat că a luat decizia de a investi în Moldova după întrevederea de anul trecut cu premierul Pavel Filip. „Îi mulțumesc domnului prim-ministru că m-a convins să vin să-mi fac o familie și în Republica Moldova. Familia crește, echipa crește, muncim împreună și vrem să investim mai mult”, a spus Dmitri Karaman.

După prezentarea de modă organizată pentru demonstarea articolelor fabricate, premierul a vizitat hala de producție și a vorbit cu angajații despre condițiile de muncă și nivelul de remunerare. Muncitoarele s-au arătat mulțumite de salariu și posibilitatea de a lucra acasă, menționând că anterior au muncit peste hotarele țării.

Peste 700 de locuri de muncă și 4 milioane de euro investiți, la o nouă fabrică de textile din Bălțipdm, Peste 700 de locuri de muncă și 4 milioane de euro investiți, la o nouă fabrică de textile din Bălți

loading...

Comments are closed.