FOTO // Flash mob al Partidului ȘOR la Președinție: Facturile pe care le primim sunt o bătaie de joc! Jos Maia Sandu!

Deputați ai Partidului „ȘOR”, consilieri municipali și simpatizanți ai formațiunii au organizat vineri, 21 ianuarie, în fața Președinției, un flash mob împotriva facturilor mari pentru gazele naturale. Echipați cu pancarte, participanții la flash mob au scandat lozinci antiguvernamentale: „Demisia!”, „Vremuri bune pentru voi, vremuri grele pentru noi”, „Jos Maia Sandu!”.

„Sunt pensionară. Am o pensie de 1500 de lei, iar pentru factura la gaz trebuie să plătesc peste două mii de lei. Este imposibil să trăiești cu aceste prețuri. Nici pentru pâine nu-mi ajunge, despre medicamente nici nu mai vorbesc. Am obosit de atâtea lipsuri”, a spus o participantă la flash mob.

„Recent, am rămas fără locul de muncă. Până în prezent, sunt în căutarea unui serviciu. Facturile pe care le primim sunt o bătaie de joc! Jos Maia Sandu!”, a spus cu lacrimi în ochi o altă participantă la flash mob.

„Doamna Maia Sandu, vă rugăm să vă dați demisia! Nu puteți conduce oamenii. Dacă mai trăim vreo două luni, atunci oamenii vor muri de foame”, a afirmat o altă pensionară.

Deputatul Marina Tauber a declarat că oamenii nu mai pot face față crizelor provocate de acțiunile, inacțiunile și incompetența actualei puteri, a Guvernului care trebuie demis cât mai curând.

„Am venit astăzi aici pentru a-i cere președintelui țării rezolvarea problemelor cetățenilor, în special cele ce țin de imposibilitatea achitării facturilor pentru gazele naturale și pe care oamenii nu au cu ce să le plătească. Din ce în ce mai mulți cetățeni vin la oficiile noastre și se plâng că nu mai sunt în stare să-și achite facturile de întreținere. Prețurile cresc în fiecare zi. Noi nu mai știm ce să le spunem oamenilor, pentru că toate propunerile fracțiunii echipei Partidului „ȘOR” și a liderului nostru, Ilan Șor, nu sunt acceptate în Parlament. Opoziția nu este auzită”, a declarat deputatul Marina Tauber.

„Facturile pe care le primim ne îngrozesc. Nu doar pensionarii, ci și multe familii care nu au un loc de muncă întâmpină mari dificultăți pentru a le achita. Mergem în multe localități din țară și, dacă până nu demult oamenii erau bucuroși că locuințele lor au fost conectate la rețeaua de alimentare cu gaze, acum ei sunt nevoiți să renunțe și să revină la metodele vechi de încălzire. Locuitorii din orașe nu pot face însă acest lucru, iar criza energetică continuă. Oamenii nu merită această bătaie de joc la adresa lor”, a adăugat deputatul Reghina Apostolova.

„Maia Sandu, vă solicităm să ieșiți din zona de confort și să va apucați, în sfârșit, de treabă și de soluționarea problemelor oamenilor. Ajunge să vă jucați de-a geopolitica. E timpul să vă întoarceți cu fața către cetățeni”, a spus Vadim Fotescu.

La flash mob au participat și consilierii municipali din partea Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenko și Serghei Burgudji, care au afirmat următoarele:

„Maia Sandu stă într-un birou cald și își bea cafeaua. Noi luptăm pentru drepturile oamenilor. Am dat citire, ieri, în sala de ședințe a Consiliului Municipal Chișinău a unei declarații, prin care am pledat pentru acordarea unui vot de neîncredere Guvernului Gavrlița, care a fost susținută de mai mulți consilierii din Capitală. Vom merge în raioane, ca să discutăm cu reprezentanții autorităților locale, pentru a susține inițiativa noastră de a demite acest executiv. Demisia!”.

„PAS cu pas ne duc țara în impas. Astăzi, am ieșit în număr mic în stradă, în curând vom fi mii. Nemulțumirea oamenilor este foarte mare. Pensionari, familii tinere, persoane cu dizabilități nu au cu ce să-și plătească facturile. În calitate de consilier municipal Chișinău, am solicitat reexaminarea acordării ajutorului social pentru persoanele vulnerabile”, a precizat Serghei Burgudji.

Amintim că fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” a depus, la Parlament, o inițiativă legislativă prin care a cerut compensarea integrală a diferenței de tarif pentru gazele naturale, pentru toți consumatorii. Inițiativa a fost, însă, respinsă de mai multe ori de majoritatea parlamentară a PAS.

Totodată, deputații Partidului „ȘOR” au solicitat să fie interzisă prin lege deconectarea de la rețeaua de gaze naturale a consumatorilor care nu-și achită la timp facturile, pe perioada sezonului rece și a situației de urgență.

Ca urmare a scumpirilor fără precedent a gazelor naturale, dar și a celorlalte produse, Partidul „ȘOR” a elaborat un proiect de moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița și i-a îndemnat și pe ceilalți parlamentari să o susțină, pentru a fi înregistrată și examinată în legislativ.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share