Social

(Foto) Fundația Edelweiss: „La maternitatea din Cahul am regăsit doar zâmbete și emoții”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Naşterea e un moment magic şi Fundația lui Vald Plahotniuc vrea să îl celebreze ca atare, cu daruri şi multă bucurie. Aşa au mers şi de această dată la mămicile de la maternitatea din Cahul, să le felicite şi să le oferie un ajutor la început de drum. Cutiile cadou sunt mereu bine primite, iar mamele sunt de fiecare dată emoţionate de surpriză.

Reprentații fundației s-au bucurat să le cunoască pe Dumitriţa şi micuţa ei nou-născută, Gloria. De cum a deschis cutia cadou, Dumitriţa şi-a exprimat încântarea:
,,Mulţumim mult, în cutie am primit primul ajutor, ceea ce e necesar pentru zilele de viaţă ale copilului. Mulţumim întregului grup.”

Alte mămici nu sunt la prima experienţă, ba chiar nici la a doua sau a treia. Ana Bunescu este de acum mama a opt micuţi veseli şi drăgălaşi. Vorbeşte cu drag şi încântare despre copiii săi şi, tocmai pentru că nu este la prima naştere, mămica este cu atât mai recunoscătoare pentru cutia cadou.

Alina Tătaru a dat naştere unei frumoase fetiţe, iar darul de la echipa Edelweiss o face nespus de fericită. ,,În cutie am body pentru copilaş, scutece, prima jucărie a bebelușului. Aceste lucruri vor fi de folos pentru ea, dar şi pentru mine pentru că eu o voi îmbrăca”, a spus Alina.

Fiecare vizită la maternităţi este pentru echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc una specială şi plină de emoţii. ,,Ne-a făcut plăcere să revenim aici. Am întâlnit mămici cu mulţi copii, una dintre ele era la a opta experienţă de naştere, mai avea şapte copii acasă. Este un exemplu pentru mamele din întreaga ţară. Le dorim sănătate, bucurie şi împlinire la toate mamele de aici din Cahul şi din întreaga ţară.”, spune Lidia Cucoş, director Executiv al Edelweiss.
Alături de bucuria mămicilor, la maternitatea din Cahul, a fost şi doamna deputat Elena Bacalu, care a adus aprecieri campaniei noastre şi impactului pe care îl are pentru familiile din ţară: ,,Este îmbucurător că a avut un impact pozitiv asupra acestor mame şi copilaşi şi, în urma acestei experienţe, a fost preluat de Guvern şi, încet cu încetul, din decembrie vor beneficia de aceste cutii toate doamnele, care vor da naştere unui copil la nivel de ţară”, a spus doamna Bacalu.

De la extinderea campaniei Edelweiss la maternitatea din oraşul Cahul, aici s-au născut peste două mii de bebeluşi.

Aintim că  această campanie „O nouă viaţă”, iniţiată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc, se desfăşoară în 24 de maternităţi din întreaga ţară. În cei peste doi de când a fost lansată, peste 27 de mii de familii au beneficiat de cutia-cadou, care conţine toate cele necesare pentru îngrijirea bebeluşilor din primele zile de viaţă. Recent, Guvernul a anunţat preluarea campaniei „O nouă viaţă” şi implementarea acesteia în toate maternităţile din ţară.

loading...

Comments are closed.