Politic

(Foto) Fundaţia lui Plahotniuc a contribuit la amenajarea unui teren de sport în comuna Manoileşti, Ungheni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din această săptămână, copiii şi tinerii din Manoileşti, raionul Ungheni, au acces la un teren de sport modern. Acest lucru a fost posibil prin generozitatea mai multor sponsori, printre care se numără şi Edelweiss.

Noul teren a fost construit în doar două luni de zile şi e împărţit în mai multe zone, unde se poate juca fotbal, baschet şi volei. El beneficiază de instalaţie de iluminare, ceea ce va permite jocuri şi antrenamente inclusiv seara. Tinerii prezenţi la inaugurare au spus că terenul e bun şi că de acum înainte va fi o plăcere să practice sporturile preferate.

„E foarte dezvoltat şi bine amenajat. Pe stadionul vechi, când ploua nu puteam să ne antrenăm, iar seara nu puteam să ne antrenăm că nu era destulă lumină. Acum terenul e iluminat şi avem toate condiţiile.”, ne-a declarat un tânăr fotbalist. „Cred că o să fie de bun augur şi copiii vor fi mulţumiţi pentru tot ce li se oferă lor. Sperăm că sportul va intra în casa fiecăruia”, a spus un alt tânăr.

Primăriţa comunei Manoileşti, Valentina Grosu, a explicat necesitatea proiectului şi modul în care el a prins viaţă: „Au apărut nişte cheltuieli pe care nu le puteam noi acoperi şi Fundaţia „Edelweiss” a fost receptivă. Satul este tânăr, se dezvoltă şi de-atâta ne-am dorit ca tinerii, copiii să aibă unde să-şi petreacă timpul liber.”

Cu un mesaj de susţinere a venit şi Ludmila Guzun, preşedintele raionului Ungheni, care a fost şi ea la inaugurare: „Cred eu că este de datoria nostră să sprijinim aceste proiecte şi să avem astfel de terenuri în fiecare localitate.”

Echipa Edelweiss a venit pentru a asista la eveniment şi a oferit în mod simbolic trei mingi pentru tinerii şi copiii din comună – o minge de fotbal, una de baschet şi una de volei. „Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” susţine şi încurajează sportul, susţine şi încurajează modul sănătos de viaţă. Le dorim tinerilor să exceleze prin sport, să plece de aici din Manoileşti sportivi de performanţă care să poarte numele ţării noastre mai departe.”, a afirmat Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei.

loading...

Comments are closed.