Social

(Foto) Fundația lui Vlad Plahotniuc: „Caravana Vederii” a poposit zilele acestea la bătrînii din orașul Nisporeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oraşul Nisporeni este destinaţia unde campania Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” va poposi până pe 19 decembrie. Împreună cu o echipă de medici specialişti, Edelweiss aşteaptă toate persoanele de peste 57 de ani să beneficieze de serviciile oftalmologice gratuite din cadrul campaniei.

Pensionarul Ilie Popa, în vârstă de 71 de ani, a fost extrem de emoţionat că a fost consultat chiar de medicul Eugen Bendelic, cel care l-a şi operat în urmă cu patru ani. A mulţumit din suflet pentru consult şi pentru noua pereche de ochelari, iar în ochii lui s-a văzut lacrimi de bucurie.
 

„Scopul proiectului, ca şi cel al fundaţiei „Edelweiss”, este de a ajuta pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală specializată. În paralel cu consultul se colectează şi date ce ţin de presiunea intraoculară, care este extrem de importantă şi indiscutabil îşi va aduce prinosul său în diagnosticul pacienţilor cu afecţiuni oculare”, spune Eugen Bendelic, şef catedră Oftalmologie Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Maria Axente are 72 de ani, este din oraşul Nisporeni şi spune că toată viaţa a fost contabilă la Centrul de Calcul. Din cauza lucrului cu cifrele, ochii săi au obosit de-a lungul anilor şi acum are vederea slabă. Pe lângă consult, femeia a primit şi o pereche de ochelari din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc. „E foarte bine că au venit medicii de la Chişinău. Ne bucurăm, clar că pentru noi, pensionarii, nu e atât de uşor să te duci la Chişinău. Mă bucur mult că o să-mi dea ochelari gratuiţi”, ne-a declarat doamna Axente.

Şi ceilalţi beneficiari au apreciat gestul fundaţiei Edelweiss. „Mulţumim foarte mult pentru ceea ce faceţi pentru noi, avem nevoie de sănătate şi de ochelari.”, „E foarte bine, nici nu am ce spune, ochelari gratis şi ne fac să vedem mai bine.”, „E foarte bun, bravo, să fie sănătos dl Plahotniuc că ne face atâtea, chiar îi mulţumim. Vai, ce de bine văd.”, au mărturisit câţiva dintre beneficiari, după consultaţii.

Fundația Edelweiss şi partenerii lor de la Centrul de reabilitare medico-socială pentru persoane cu vederea slabă „Low Vision”, spun că au iniţiat această campanie din dorinţa ca buneii din Moldova să se bucure de confortul unei vederi bune.
 

„Grija şi respectul faţă de persoanele în etate este unul din obiectivele fundaţiei „Edelweiss” şi ale fondatorului, domnul Vlad Plahotniuc. Deci, noi chiar ne dorim să ne ştim buneii sănătoşi, ne dorim să îi avem alături mulţi ani de acum înainte, este foarte important ca aceştia să simtă grija şi respectul din partea noastră, a celor mai tineri, atenţia pe care o merită de fapt pe deplin”, declară Lidia Cucoş, director-executiv fundaţia Edelweiss.

,,Este un proiect atât de important şi este impresionant faptul că atât de mulţi oameni au fost consultaţi, şi atât de mulţi oameni au primit ochelari. Ştiu că până acum au fost consultaţi în jur de cinc- şase mii de oameni şi toţi au primit ochelari”, spune Hans Born Bakketeyn, vicepreşedintele Organizaţiei „Hjelp Moldova” din Norvegia.

Campania „Caravana Vederii” a debutat pe 17 septembrie şi a ajuns deja în toate localităţile din raionul Nisporeni. De la început şi până acum au fost consultate 6.000 de persoane cu vârsta peste 57 de ani.

loading...

Comments are closed.