Social

FOTO. Garda de Onoare a MAI are uniforme noi – create de designerul Daniel Racovizza, la propunerea ministrului Jizdan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Garda de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne are o altă imagine acum. Noile uniforme au fost create la inițiativa ministru, Alexandru Jizdan, de către cunoscutul designer Daniel Racovizza. 

Pentru SHOK.md, responsabilul de relații cu presa Alina Zbancă, a precizat că ministrul a propus ca uniformele vechi să fie schimbate „deoarece Garda de Onoare este imaginea țării, atunci când vin oficialii străini la diferite evenimente, întâlniri”, dar și cetățenii noștri trebuie să vadă în acest sistem și cultura de a purta uniforma.

Până acum au fost create 4 uniforme, pe care reprezentanții Gărzii de Onoare, care sunt studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” deja le poartă la evenimentele din cadrul MAI, dar urmează să fie cusute încă aproximativ 20 de uniforme, deoarece Garda de Onoare are peste 30 de reprezentanți. „Iar la sărbătorile naționale din august ne propunem ca majoritatea să poarte uniformele noi”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAI.

Întrebată de ce anume Daniel Racovizza a fost ales ca să creeze aceste ținute speciale, Alina Zbancă a menționat: „Daniel Racovizza este un designer foarte talentat, iar ceea ce a dorit Ministerul de Interne a fost bine analizat de el, ca ulterior să vină cu o schiță bine ajustată la cerințele noastre –  fiind acceptată de conducere. Colaborarea a fost una de succes, pentru că el a reușit să îmbine cea mai bună calitate la un preț avantajos pentru o instituție de stat”.

Acum Garda de Onoare are o altă imagine, una mai nobilă, mai actuală și, desigur, care inspiră tinerii să o poarte frumos și cu respect!

loading...

Write A Comment