Social

(foto) Gheorghe Cavcaliuc vrea să aducă în Republica Moldova autospeciale din Qatar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc a venit cu un mesaj pe Facebook în care a anunțat că în cadrul deplasării sale din Qatar, acesta a văzut un model de autospeciale care ar fi foarte potrivit pentru a înlătura rapid un eventual incendiu într-un centru comercial, piață sau stadion din Republica Moldova.

Gheroghe Cavcaliuc a amintit despre tragediile din Bruxelles care s-a soldat cu decesul a cel puțin 31 persoane, sau incendiul devastator din Kemorovo, Rusia care a furat peste 53 de vieți omenești, dintre care mulți copii. Acesta a spus că este nevoie de tehnică pentru a evita o astfel de tragedie și în țara noastră.

Aflându-se într-o deplasare de serviciu în Qatar, șeful adjunct al IGP un model de autospeciale care par neobișnuite pentru el dar și pentru mulți moldoveni. Autospecialele sunt amplasate în mall-uri, pieți aglomerate sau instituții, acolo unde fluxul de persoane zilnic este de mii sau chiar zeci de mii, numărul de incidente și infracțiuni este mai mare, anume în aceste locații există și risc sporit de incendii, iar tehnica mai mare nu poate pătrunde, dar și sosirea acestora la fața locului durează, iar în unele cazuri viața oamenilor sau integritatea bunurilor depinde de minute în care ajunge la timp sau întârzie ajutorul.

„Din relatările colegilor mei din Poliția Qatareză, aceste mașini au reușit să prevină multe cazuri și chiar să salveze vieți omenești de la incendii sau potențialele infracțiuni.„, scrie Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Șeful adjunct al Poliției Naționale spune că aceste autospeciale sunt necesare în locațiile enumarate mai sus pentru a acorda în timp cât mai redus ajutorul necesar oamenilor.

loading...

Comments are closed.