Social

(foto) Iată cum arată noile ambulanțe procurate de Guvern

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest an Guvernul a alocat 273 milioane de lei pentru pentru achiziționarea a 168 de ambulanțe de producție rusească, iar 10 dintre acestea au ajuns deja în Republica Moldova, urmând să fie repartizate în punctele medicale de urgență din țară.

Primele 10 ambulanțe care au ajuns în țară sunt de producție rusească și corespund standartelor internaționale din domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenței medicale de urgență la cel mai înalt nivel. Ambulanța tip „B” este dotata cu dispozitive care asigură asistență medicală urgentă și menținerea funcțiilor vitale la locul acordării și în timpul transportării. Ambulanțele de acest tip vor fi repartizate în punctele de asistență medicală urgentă prespitalicească urbane.

La moment în Centrul Național de Asistență Medicala Urgentă Prespitalicească funcționează 295 ambulanțe cu termen de exploatație depășit. Conform Programului naţional de dezvoltare a asistenţei medicale de urgenţă pentru anii 2016-2020, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1238 din 11 noiembrie 2016, în 2017 CNAMUP a efectuat procedura de achiziționare a 74 autosanitare de tip „B”, din care 5 autospeciale au fost deja implicate în serviciul de urgență, iar restul 69 unități, conform contractului, vor fi încadrate pînă în luna iunie anul curent.

loading...

Comments are closed.