Social

(foto) IGP. Gheorghe Cavcaliuc a mers în Italia să preia bune exemple de menținere a siguranței rutiere a copiilor din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gherorghe Cavcaliuc a avut recent o depasare de serviciu în Italia. În vizita sa, șeful adjunct al IGP a rămas impresionat de siguranța copiilor la trafic în această țară europeană, care constă într-o nouă abordare a educației stradale a societății.

Așadar, în Italia, de mici, copiii sunt educați în spiritul cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră, susținând astfel un examen o dată pe an, iar cei care susțin examenul obțin un permis de conducere a bicicletei.

De menționat că acest permis nu implciă cheltuieli din partea parinților și nu are valoare juridică însă, statul își asuma cheltuielile și responsabilitățile de instruire. În felul acesta îi încurajează pe copii să obțină permisul, concurența dintre cei mici fiind una foarte motivațională. Prin urmare, acest aspect generează un șir de beneficii pentru societate, copiii învățând regulile de siguranță stradală de la o vârstă fragedă, devenind totodată pietoni exemplari, iar apoi și șoferi responsabili și disciplinați.

„Țin să menționez că proiectul “Bici Patenti” (permis pentru bicicletă), dar și proiectul “Bunicii Grijulii”, au redus considerabil accidentele rutiere cu implicarea copiilor în regiunea orașului Bolzano. De mai bine de 12 ani în această regiune nu a avut loc nici un incident stradal în care să fie implicați copiii, iar pe lângă acest fapt, mai duc și un mod sănătos de viață promovând mersul pe bicicletă. Implementând aceste proiecte și în Republica Moldova vom putem salva viețile copiilor noștri și diminua situația accidentelor rutiere din țară, care astăzi, este una îngrijorătoare”, a spune Gheroghe Cavcaliuc.

IGP, Gherorghe Cavcaliuc a avut recent o depasare de serviciu în Italia, securitatea rutiera

politia moldova, cavcaliuc a avut recent o depasare de serviciu în Italia, securitatea rutiera

Mai mult, polițistul moldovean a avut o înțelegere cu experții din Italia, pentru ca ultimii să ne facă o vizită și să-și împărtășească experiența bogată în sensul siguranței copiilor la trafic.

„Copiii sunt tezaurul și viitorul țării noastre, motiv din care urmează să avem grijă de ei, iar împreună acest deziderat va fi realizat cu succes. Cu toții trebuie sa conștientizăm că copii de astăzi sunt maturii de mâine și cum îi vom educa astăzi, așa vor avea grijă de noi mâine! Doar împreună, unindu-ne eforturile putem face ziua de mâine una mai sigură! Voi ce credeți despre aceasta ideie, implementarea proiectului credeți că va influența schimbarea spre bine a situației accidentare din țara noastră?”, îî întreabă Cavcaliuc pe moldovenii de pe Facebook.

moldova italia, politia italia, politia moldova, ue

loading...

Comments are closed.