Social

(foto) În Găgăuzia se desfășoară o competiţie internaţională de paraşutism

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nouă echipe din diferite ţări participă la o competiţie sportivă de paraşutism, desfăşurată în perioada 25-27 mai, în localitatea Avdarma din UTA Gagauz-Yeri. Turneul este organizat de autorităţile locale şi Federaţia de Paraşutism din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Competiţia a ajuns la cea de-a V-a ediţie. Sportivi din Bulgaria, România, Ungaria, Rusia ş.a. îşi vor demonstra măiestria, concurând pentru două cupe – „Avdarma-2018” şi „Cupa Est-Europeană”.

În cadrul competiţiei, 30 de tineri vor avea posibilitatea să sară cu paraşuta de la o înălţime de 1500 de metri. Potrivit lui Ignat Cazmalî, vicepreşedintele Federaţiei de Paraşutism din R. Moldova, participanţii la turneul de la Avdarma au avut prestaţii meritorii la campionate de profil regionale, europene şi internaţionale.

Competiţia, care a ajuns tradiţională în sudul ţării, are scopul să dezvolte spiritul de competitivitate sportivă, iar paraşutiştii începători au posibilitatea să preia experienţă de la sportivi cu renume”, a menţionat Ignat Cazmalî, citat de MOLDPRES.

Conform organizatorilor, şi în acest an, în cadrul competiţiilor, tineri din localitate vor putea fi instruiţi de un antrenor profesionist, făcând şi primele sărituri cu paraşuta. Instruirea din acest an este efectuată de către Iuri Goreanschi, instructorul Federaţiei naţionale de paraşutism şi a fost organizată la Liceul “Dmitri Celenghir” din localitate. Turneul propriu-zis se desfăşoară, ca de obicei, la Complexul cultural-istoric “Özakay” din preajma izvorului ”Tatar çöşmesi”.

loading...

Comments are closed.