FOTO // În orașul Florești a fost construită o nouă stație de epurare a apelor uzate

Oraşul Floreşti va intra în noul an cu o nouă stație de epurare a apelor uzate ce va oferi acces la prestarea serviciului de epurare pentru circa 4 300 de gospodării și 118 agenți economici.

Lucrările pentru construcția și montarea noii stații de epurare din orașul Florești au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Maria Prisacari, director ADR Nord, a subliniat importanța acestui proiect vital pentru orașul Florești și localitățile din vecinătate.

„Sistemele utilizate de stațiile de epurare permit eliminarea oricărui poluant din apă. Astfel de instalații sunt importante pentru toate viețuitoarele, nu doar pentru oameni. Multiplicarea proiectelor de acest gen înseamnă grijă față de mediu”, susține șefa ADR Nord.

Stația de epurare a apelor uzate din orașul Florești constă din cinci bioreactoare moderne, cu debitul total de 1 500 m3/zi.

Valoarea totală a proiectului „Construcția stației de epurare regională și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Florești” constituie 32,9 mn de lei (1,65 mln de euro), din care 29,7 mln de lei – alocaţi din FNDRL. Contribuția locală reprezintă 3,5 mln lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share