FOTO // În orașul Taraclia a început curățenia generală, după modelul de la Orhei

Partidul ȘOR, Taraclia

Au promis în campania electorală că le vor schimba la față orașul și se țin de cuvânt. Este cazul primarului orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, și a echipei acestuia, care deja au și demarat acțiunile de salubrizare a localității. Astfel, promisiunea ca Taraclia să fie transformată într-o Nisă a Moldovei prinde contur. În ajutorul Primăriei Taraclia le-au venit angajații unor întreprinderi specializate ale Primăriei Orhei, voluntari, dar și mai mulți activiști ai Partidului ȘOR. De asemenea, pentru acest scop a fost adusă de la Orhei tehnica specială utilizată pentru lucrările de salubrizare a municipiului.

Aproximativ 50 de angajați ai unor întreprinderi municipale, voluntari și activiști ai Partidului ȘOR au pus mâna pe greble și mături și au demonstrat localnicilor că, dacă există dorință și voință, orașul poate fi schimbat la față metru cu metru – câteva străzi principale ale orașului au fost „făcute lună”.

Muncitorii de la Întreprinderea municipală “Servicii Comunal-Locativ” Orhei, care au venit de la Orhei să le de-a o mână de ajutor celor de la Taraclia, spun că pentru ca să domine curățenia aceasta trebuie păstrată, așa cum se procedează la Orhei.

„Așa cum fiecare are grijă și este interesat să fie curat în birou, acasă sau în propria curte, așa trebuie să fie și în oraș. Trebuie respectată și prețuită munca celui care face ordine”, susține un angajat al Primăriei Orhei venit la Taraclia că dea o mână de ajutor.

Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov spune că vrea să schimbe radical situația din domeniul salubrizării localității, iar pentru asta va mări de câteva ori numărul de angajați în acest sector – de la trei, în prezent, la 15. În plus, vor fi dublate, pentru început, și salariile angajaților.

Edilul a mai precizat că acțiunile de salubrizare vor fi organizate în fiecare lună.

Primele schimbări în oraș, în aspect de curățenie, au fost remarcate deja de către locuitorii orașului.

„De regulă, murdăria din toamnă rămânea sub zăpada, până în primăvară. Este mult mai bine acum, că se face curat”, spune un localnic.

Precizăm că Veaceslav Lupov, candidatul Partidului ȘOR, a câștigat categoric, în această toamnă, fotoliul de primar al orașului Taraclia cu peste 74 la sută din voturi. Președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor, promitea în campania electorală că Taraclia ar putea fi transformată în Nisa, dacă locuitorii îl vor susține în alegeri pe Veaceslav Lupov.

Total
0
Shares
Total
0
Share