FOTO // În ultimele 72 de ore au fost depistați 16 migranți ilegali din Ucraina. Toate persoanele solicită azil în Republica Moldova

 

În ultimele 72 de ore, angajații Poliției de Frontieră în comun cu IP și IGC și în cooperare cu populația locală au depistat patru cazuri de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a țării, cu documentarea a 16 cetățeni din Ucraina.

Incidentele au avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, Cișmichioi, Leova și Valea Perjei.

În zona de responsabilitate a SPF Basarabeasca, pe direcția orașului Tvardița, polițiștii de frontieră au observat un grup de bărbați ce înaintau, pe jos, spre interiorul țării.

Odată ajunși în localitate, aceștia s-au dispersat, însă polițiștii de frontieră i-au depistat la scurt timp.

Legitimați la fața locului – nouă cetățeni ai Ucrainei, cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, care în cadrul cercetărilor s-a confirmat că au intrat ilegal în Republica Moldova din Ucraina.

Străinii au comunicat că pentru a ajunge în Republica Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina sume de la 5 000 până la 9 000 de dolari fiecare.

Alți patru străini au depistați în urma măsurilor comune întreprinse de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cișmichioi și IP Vulcănești.

Persoanele nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Leova la o colaborare cu IP Leova, pe traseul R34 Cahul – Giurgiulești au oprit în trafic microbuzul ”Chișinău-Cahul”, în care au depistat doi cetățeni ucraineni fără intrare legală în Republica Moldova.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean ucrainean care a trecut clandestin frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova prin zona de responsabilitate a SPF Valea Perjei.

Acesta a fost depistat de către patrula poliției de frontieră în comun cu angajatul IGC la doar 500 metri distanță de la frontieră.

Toți sunt solicitanți de azil pe teritoriul Republica Moldova.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazurile sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share