FOTO // Încă un lot de muniții de artilerie a fost depistat de către ofițerii Centrului Antiterorist al SIS

Încă un lot de muniții de artilerie a fost depistat de către ofițerii Centrului Antiterorist al SIS.

De această dată, obuzele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost identificate la o adâncime superficială, pe un teren agricol, în preajma satului Delacău, raionul Anenii Noi.

Urmare a celor descoperite, ofițerii de informații au solicitat suportul de specialitate al militarilor Batalion de Geniu al Armatei Naționale. Geniștii au extras 7 proiectile de artilerie de model german, calibrul 121 mm, trei dintre acestea fiind cumulative și o bombă de avion model FAB (ФАБ) calibrul 100 mm, de model sovietic.

Elementele de artilerie au fost ridicate și transportate în siguranță la depozitul de muniție neexplodată, urmând să fie distruse ulterior.

Acesta este cel de-al 3-lea caz de de depistare a explozibilelor de către ofițerii SIS în ultimele două luni. Amintim că la începutul lunii curente, în apropierea satului Mingir din raionul Hîncești, au fost ridicate 6 bombe de aruncător de mine, calibru 120 mm, precum și o grenadă, iar în luna august, peste 30 proiectile de artilerie și focoase de diferit calibru, precum și două proiectile de aviație din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost depistate în proximitatea or. Vadul lui Vodă.

Operațiune realizată cu suportul geniștilor Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Este posibil ca imaginea să conţină: pantofi, plantă şi în aer liberNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Este posibil ca imaginea să conţină: plantă şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameniEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, pantofi, în aer liber şi apăEste posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Total
0
Shares
Total
0
Share