FOTO // Incendiu de vegetație în Rîșcani. Ce spune Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Inspectorii de mediu din Rîșcani, în colaborare cu Secția Situații Excepționale Rîșcani, au intervenit prompt pentru a stinge izbucnirea unui incendiu în extravilanul localității Nihoreni, care amenința să se extindă și să provoace pagube majore.

Focul a cuprins rapid vegetația din zona bazinului acvatic, alimentat fiind de arderile stufului.

Echipajele de intervenție au acționat rapid pentru a limita răspândirea incendiului și pentru a înlătura pericolul imediat.

În urma cercetărilor preliminare, s-a constatat că incendiul a fost generat de condițiile climatice extreme și de acțiunea umană. Materialele și probele acumulate în urma intervenției vor fi înaintate Inspectoratului de Poliție Rîșcani pentru identificarea și sancționarea persoanei sau persoanelor implicate în declanșarea incendiului.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că eforturile coordonate ale echipelor de intervenție au fost esențiale în limitarea pagubelor și în protejarea mediului înconjurător.

Totodată, acest incident subliniază importanța respectării regulilor și normelor de protecție a mediului, precum și necesitatea unei conștientizări mai mari cu privire la pericolele reprezentate de incendiile de vegetație și modul de prevenire a acestora.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share