Alte știri

(Foto) Incident la Palatul Buckingham: Englezii au rămas consternați că Trump a atins-o pe Regina Elisabeta!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timpul unui banchet oficial, la Palatul Buckingham, Donald Trump și-a pus mâna pe spatele reginei Elisabeta a II-a, gest care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă președintele american a încălcat protocolul.

Donald Trump se află în aceste zile în Marea Britanie, acolo unde are mai multe întrevederi cu membrii Casei Regale, relatează Moldova.org. 
 
Incidentul a avut loc după ce Donald Trump a ținut un discurs în care a descris-o pe regină ca fiind „o femeie mare care a păstrat spiritul demnității, datoriei și patriotismului care bate cu mândrie în fiecare inimă britanică”. Președintele a atins-o ușor pe spate pe regină, iar maiestatea sa nu a părut deranjată.
 
Potrivit site-ului Familiei Regale, nu există un cod obligatoriu de comportament în timpul întâlnirilor cu regina, totuși, cei mai mulți oameni doresc să respecte normele tradiționale. Potrivit tradiției, domnii care o întâlnesc pe regină trebuie să-și aplece ușor capul, în timp ce doamnele fac o mică plecăciune. Se acceptă și strângerea mâinilor în mod obișnuit. Totuși, protocolul regal impune ca regina să nu fie atinsă decât dacă aceasta întinde prima mâna.
loading...

Comments are closed.