Social

(foto) Inspectoratul General al Poliției a inaugurat o Alee a Siguranței în comuna Costești din raionul Ialoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

O Alee a Siguranţei a fost inaugurată astăzi în satul Costeşti, raionul Ialoveni. Aceasta este o iniţiativă a Inspectoratului General de Poliţie şi are scopul să înveţe populaţia cum să evite sau să se protejeze în situaţii de risc, transmite MOLDPRES.

Aleea Siguranţei de la Costeşti include mai multe panouri de atenționare, prin care trecătorii sunt informați cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de răufăcători, despre siguranţa în trafic, precum şi cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

Prin inaugurarea Aleii ne dorim o comunitate în care fiecare cetățean să se simtă în siguranță. Prin această acțiune ne-am propus să creștem gradul de siguranță și de informare a cetățenilor, astfel încât fiecare să afle reguli simple de siguranță, dar utile”, a explicat, prezent la eveniment, Alexandru Pânzari, șeful Inspectoratului General de Poliție.

Cei care vor trece pe Aleea Siguranței din satul Costeşti, vor da de următoarele mesaje: Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola. Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto. Ai grijă de bunurile personale: portmoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă. Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

Până în prezent, Alei ale Siguranței au fost inaugurate în 38 de oraşe şi 18 localități rurale din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.