Social

(foto) Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a reacționat promt la incendiile de azi din Chișinău reușind să evite victimele

Pinterest LinkedIn Tumblr

Departamentul de Situații Excepționale a făcut față cu succes la cele două incendii care au avut loc astăzi în capitală. Din fericire, deși incendiile au fost destul de serioase, nu s-au înregistrat victime, iar pagubele au fost reduse la minim.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a fost alertat astăzi, în jurul orei 12 pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la Institutul de Zootehnie de pe str. Academiei nr.1 a mun. Chișinău.

La fața locului pentru localizarea arderii au fot antrenate 14 autospeciale de intervenție cu peste 100 de pompieri și salvatori. Ajunși la locul incendiului, pompierii au evacuat toate persoanele din interiorul clădirii și au stabilit că flăcările au cuprins o suprafață de peste 1000 metri pătrați a acoperișului.

În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Incendiul a fost localizat la ora 13.20 de minute. Pentru lichidarea arderii, în regim sporit au fost ridicați pe alertă angajații întregii garnizoane a municipiului Chișinău. Toate circumstanțele, cauza și prejudiciul urmează a fi stabilite ulterior.

Un alt incendiu în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut în această după amiază într-un bloc cu oficii și centru comercial de pe str. Ismail nr. 89/1. Apelul la IGSU a fost recepționat în jurul orei 13, iar la fața locului au fost antrenate 4 echipaje de intervenție. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit, arderea fiind lichidată în aproximativ o oră.

Potrivit primelor informații incendiul a afectat o suprafața de peste 500 metri pătrați a căptușelii de la acoperiș și a pereților laterali. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite de către specialiștii IGSU.

loading...

Comments are closed.