Social

(foto) Întâlnirea conducerii echipelor Bunicilor Grijulii din toată țara! Ce a presupus evenimentul?

Pinterest LinkedIn Tumblr

În incinta Preturii sectorului Centru, a avut loc întrunirea  președinților și vicepreședinților echipelor de Bunici Grijulii din toate cele 42 raioane, alături de care au fost și Nepoțeii Grijulii din întreaga țară, cu scopul de a purta o discuție despre activitatea zilnică a voluntarilor pe parcursul anului trecut, precum și despre planurile de viitor ale asociației!

Evenimentul a fost deschis de către fondatorul Asociației Obștești Bunicii Grijulii, domnul Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, se scrie într-un articol publicat pe platforma voxpublika.md

Deasemenea cu un mesaj de mulțumire către Bunicii și Nepoțeii Grijulii au venit și doamna Galina Cotorobai, președintele Asociației și doamna Victoria Anton, vicepreședintele Asociației.

În cadrul întrunirii, Buniicii Grijulii din cele 42 de raioane ale țării au prezentat situația la nivel de fiecare raion, au raportat problemele cu care se confruntă și au propus îmbunătățiri pentru activitatea Bunicilor și Nepoțeilor Grijulii.

Totodată Nepoțeii Grijulii au primit legitimația și au trăit emoții pozitive alături de cei mai bravi voluntari din Republica Moldova, Bunicii Grijulii.

A fost lansat un concurs de totalizare, care se va desfășura la sfîrșit de an, iar acest lucru va motiva Bunicii și Nepoțeii să-și continuie activitățile în fiecare raion, ceea ce contribuie la menținerea siguranței în trafic și la implimentarea activităților ingenioase.

Gheorghe Cavcaliuc fondatorul A.O. Bunicii Grijulii a relatat celor prezenți despre aprecierea înaltă a Guvernului Filip pentru suportul puternic acordat la dezvoltarea acestui minunat proiect destinat societății, protecției copiilor, ca și multe alte lucruri minunate pentru Republica Moldova.

Proiectul național „Bunicii Grijulii”, lansat la 4 mai la Chișinău, este menit să asigure securitatea copiilor în drum spre școală, implicând persoane de vârsta a treia pe principiul de voluntariat. Peste 1000 de pensionari au aderat deja la această inițiativă, manifestându-și intenția de a contribui la siguranța copiilor. Lansarea acestui serviciu este rezultatul unui parteneriat între IGP și Primăria orașului Bolzano, Italia. Durabilitatea proiectului va fi asigurată de peste 9000 de polițiști din întreaga țară, dar și de autoritățile publice locale, oameni de afaceri și parteneri.

loading...

Comments are closed.