FOTO // Interpretul turc Mustafa Sandal a încins atmosfera la concertul din Găgăuzia

Mustafa Sandal
 

Sute de locuitori și vizitatori ai Comratului s-au distrat pe cinste la concertul organizat cu prilejul ceremoniei de învestitură a bașcanului UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul. Ploaia, care a venit subit, nu a speriat publicul. Oamenii și-au deschis umbrelele, au cântat și au dansat până la sfârșitul evenimentului. Surpriza cea mare, care a încins la maximum atmosfera, a venit din partea lui Ilan Șor, care l-a invitat la sărbătoare pe renumitul interpret turc Mustafa Sandal. Artistul a interpretat piese ale cântăreților din întreaga lume, printre care: „All My Life”, „Moonlight” și „İsyankar” și a împărțit autografe fanilor săi.

„Bună seara, Comrat! Mă bucur să fiu alături de Dumneavoastră în această zi importantă și să împărtășesc emoțiile frumoase și bucuria pe care le trăiți. Sunt onorat să cânt în fața Dumneavoastră, oameni apropiați sufletului meu, oameni dragi. Îi doresc Evgheniei Guțul mult succes. Să fie binecuvântată Găgăuzia!”

În timpul concertului, Ilan Șor a intervenit LIVE și le-a mulțumit găgăuzilor pentru că au investit încredere în Evghenia Guțul și în întreaga lui echipă. Politicanul a promis că va face tot posibilul să unească poporul găgăuz, care a fost mințit și dezbinat de mai bine de 30 de ani de partidele de stânga și de dreapta”.

„Vă mulțumesc pentru că sunteți aici. Mulțumesc tuturor membrilor echipei. Sunt sigură că Evghenia Guțul va reuși să schimbe viața oamenilor în bine. Dragi găgăuzi, vă mulțumesc pentru încrederea pe care ați investit-o în echipa mea. Vă dau cuvântul meu de onoare, vom îndeplini promisiunile făcute în campania electorală. Astăzi avem un singur scop – să vă unesc pe toți – politicieni, persoane publice, cetățeni, ca să transformăm Găgăuzia într-un plai de vis! Când am desemnat-o pe Guțul, am remarcat imediat trei calități frumoase: ea este un om minunat, este sinceră și dispusă să lucreze pentru binele Dumneavoastră! Vă rog, sa ne unim împreună eforturile și să facem Găgăuzia prosperă. Vă promit, voi face tot posibilul ca asta să se întâmple”.

Pe scena din centrul orașului Comrat, au evoluat mai mulți interpreți din Republica Moldova, unii renumiți – precum Ionel Istrati, alții – destul de tineri, dar extrem de talentați, printre care Iulia Arnăut.

Ionel Istrati, ca de fiecare dată, a reușit să cucerească inimile femeilor. Piesele „Bîti Stoboi”, „Numai cu Tine” a incendiat atmosfera la concert.

„Comrat. Nu vă aud! Mâinile sus! Haideți să cântam așa de tare încât să ne audă toata țara! Haideți fetelor, sunteți gata? Nu va aud?”, a spus interpretul.

Iulia Arnăut, solista Corului de Stat din Transnistria, a devenit cunoscută publicului turc și moldovean în 2020, după ce a impresionat iubitorii de muzică la concursul de muzică din Turcia „Turkvision”. Tânăra și talentata artistă a cântat mai multe piese în găgăuză, turcă și rusă, din repertoriul propriu și al artiștilor renumiți din întreaga lume.

„Cum vă este dispoziția? Sunteți gata să încingem atmosfera?”, a exclamat interpreta.

Și artista Elena Paci a alimentat buna dispoziție a publicului, cu piese energizante.

„Comrat, Vă iubesc! Cântăm și dansăm împreună!”, a aclamat Elena Paci.

Cu ovații, publicul i-a întâmpinat și pe talentații muzicieni – cuplul Ilia și Evdochia Chiosia. Acesta a avut un repertoriu variat – au cântat piese populare și de estradă. La un moment dat, oamenii au încins o horă, așa cum se obișnuiește în Găgăuzia. „Cireașa de pe tort” a fost renumita piesă, pe ritmurile căreia au crescut două generații – Coco Jumbo, care a dezlănțuit publicul.

„Tineri, cât mai multă gălăgie!”, au strigat artiștii.

Maestrul estradei din Găgăuzia, Petru Petcovici, a atins inimile celor prezenți, cu melodii sufletiste, despre dragoste.

„Nu vă aud! Mâinile sus! Haideți să cântăm împreună!”, a exclamat interpretul.

Evenimentul a fost însuflețit și de renumitul showman Pavel Duganov, care a felicitat poporul găgăuz cu ocazia învestirii bașcanului Evghenia Guțul.

„Știți de ce ne-am adunat aici? Pentru că de astăzi avem un nou bașcan. Dragii mei, în decurs de câteva luni, am avut ocazia să fac parte din echipa Evgheniei Guțul. Mă bucur ca a învins. A învins nu doar Evghenia Guțul, dar a învins toată Găgăuzia. Și asta e mișto. Sunt sigur, Găgăuzia va deveni mai prosperă!”

De asemenea, pe scenă a ieșit bașcanul Evghenia Guțul, care și-a manifestat recunoștința față de poporul găgăuz.

„Bună seara, Comrat, Ceadîr Lunga, Vulcănești. Cum vă simțiți? Vă mulțumesc că ați venit la acest eveniment important pentru poporul nostru. Vreau să-i mulțumesc pentru această victorie omului fără de care eu nu aș fi reușit. Omul cuvântului și al faptelor – Ilan Șor. Vă mulțumim pentru tot!”, a menționat guvernatorul.

Vă reamintim, la evenimentul dedicat învestirii bașcanului Evghenia Guțul a participat, la invitația lui Ilan Șor, celebrul actor turc, Burak Ozcivit. La finalul concertului, care a durat până la miezul nopții, cerul întunecat al orașului Comrat a fost luminat de spectaculoase focuri de artificii.

Total
0
Shares
Total
0
Share