FOTO // Ion Chicu, la ședința Colegiului lărgit al Ministerului Agriculturii: „În domeniul mediului am ajuns la un dezastru”

Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ședința Colegiului lărgit al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. La eveniment a participat conducerea MADRM, reprezentanții instituțiilor subordonate, foști miniștri, administratorii asociațiilor de profil, dar și președintele comisiei parlamentare agricultură și Industrie alimentară.

Ion Perju a prezentat un raport referitor la activitatea ministerului în 2019 și prioritățile pentru 2020. Printre problemele confruntate de domeniul de responsabilitate al ministerului a fost menționată insuficiența acută a specialiștilor, oportunitățile nefolosite de export a producției, restanțele la îndeplinirea angajamentelor din Acordul de Asociere, insuficiența stațiilor de irigare, lipsa infrastructurii de colectare și procesare a deșeurilor solide, cadrul normativ învechit și altele.

Ion Chicu a apreciat munca depusă de echipa MADRM pentru dezvoltarea unei ramuri importante a economiei naționale: „Trebuie să aducem sectorul agricol la o funcționare normală. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, din minister au plecat 49 de oameni. A fost o mare greșeală. E necesar să recrutăm cei mai buni specialiști, să eliminăm deficiențele fiscale, ca pe lanț să fie o cotă unică de TVA. Să determinăm investiții masive în irigare. Deși suntem o țară încă în mare parte agrară, nu suntem în stare să ne asigurăm. Ne bazăm pe import”. Premierul a chemat specialiștii să depună dosarele pentru poziția de secretar de stat al MADRM responsabil de mediu.

În context, șeful Guvernului a menționat: „În domeniul mediului am ajuns la un dezastru. Toate câmpurile sunt pline de plastic și polietilenă. Trebuie să întreprindem măsuri urgente pe domeniul colectării și procesării deșeurilor. Vă rog să faceți o inventariere a pădurilor și să lansați campanii de plantare a fâșiilor forestiere”.

Citește și: VIDEO // Igor Dodon a avut prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru în Belgia. Cu cine s-a întâlnit șeful statului

Total
0
Shares
Total
0
Share