(foto) Jocurile militar-sportive „Pe meleagurile natale” au fost organizate în localitatea Balatina din raionul Glodeni

jocuri militar sportive, raionul glodeni, satul balatina
 

O activitate militar-patriotică – Jocurile militar-sportive „Pe meleagurile natale” a fost organizată în satul Balatina, raionul Glodeni, potrivit consiliului raional, informează Provincial.

Evenimentul a fost dedicat tinerilor care vor fi încorporați în Forțele Armate ale Republicii Moldova, dar și tineretului premilitar din raion care dorește de a se familiariza cu armamentul, tehnica și echipamentul din dotarea Forțelor Armate ce a fost prezentată de către militarii Brigăzii nr. 1 Infanterie motorizată din municipiul Bălți, Unitatea militară nr. 1003 a Departamentului Trupelor de Grăniceri și Poliția de Frontieră din regiunea de nord.

Prezent la acțiune, Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a salutat participanții și a mulțumit tuturor părților implicate în organizarea acesteia.

„Mulțumesc administrațiilor publice locale, Secției Administrativ-Militare pentru organizarea acțiunilor de educație patriotică, pentru cultivarea devotamentului și stimei față de Armata Națională în rîndurile tinerei generații”, a menționat Ion Leucă.

Președintele raionului a mai spus că uniforma militară ne aduce aminte de adevărații bărbați ai neamului – feciori, tați, frați care, riscînd propria viață, ne-au asigurat pacea de la 92 încoace.

Totodată, ea ne amintește și de  buneii și străbuneii noștri care în cinci ani ai celui de-al doilea război mondial au apărat patria noastră de ciuma fascistă.  Este sfîntă memoria compatrioților noștri care și-au sacrificat viața pentru pace, pentru țară, pentru neam. În fiecare zi și în fiecare clipă ne întrebăm – nu ce a făcut țara pentru noi, dar ce am făcut noi pentru țară. Numai printr-o educație patriotică, cu un înalt grad de devotament și patriotism  – așa ne vom păstra Patria Republica Moldova”, a conchis Ion Leucă.

Total
0
Shares
Total
0
Share