Alte știri

(Foto) La Chișinău a fost deschis primul centru de excelență dedicat industriilor creative ,,ARTCOR”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luni, 3 iunie, la Chișinău a fost deschis primul centru de excelență dedicat industriilor creative ,,ARTCOR”, platformă ce unește sectorul privat și mediul academic în domeniul creativ, având drept scop dezvoltarea antreprenoriatului creativ și stimularea schimbul de know-how și idei. Despre acest lucru a anunțat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

,,ARTCOR” este amplasat în incinta Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, fiind destinat studenților, liber profesioniștilor și start-upurilor din domeniile creative. Centrul are o suprafață de peste 500 de m2 și cuprinde săli de conferințe, bibliotecă, studio de înregistrări, echipamente, tehnologii, software și programe educaționale pentru diverse domenii (design de interior, design grafic, arhitectură, producție video/audio, animație, muzică, crearea de jocuri video etc.). Fiind și o platformă de învățare alternativă, ,,ARTCOR” are capacitatea de a pregăti minim 1000 de persoane pe an, oferind totodată asistență pentru companiile din domeniu.
 
Prezentă la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babucși-a exprimat recunoștința și gratitudinea față de partenerii de dezvoltare care au susținut acest proiect foarte important pentru țara noastră. ,,Centrul ,,ARTCOR” va contribui nu doar la dezvoltarea industriilor creative, prin oferirea unor programe educaționale de înaltă calitate ce vor permite cultivarea abilităților și a competențelor necesare, dar și la dezvoltarea antreprenoriatul creativ, care la rândul său va încuraja creșterea economică. Prin investițiile în industriile creative creăm noi locuri de muncă și încurajăm tinerii talentați să rămână și să-și construiască o carieră reușită acasă”, a subliniat oficialul.
 
Menționăm că, Centrul Industriilor Creative ,,ARTCOR” este rezultatul unui parteneriat public privat dintre Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și UK Aid, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și Asociația Companiilor Creative din Moldova (COR). Amintim că, în 2017 părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea ,,ARTCOR”. Pentru construcția și dotarea centruluide excelență dedicat industriilor creative au fost investiți peste 14 milioane de lei, dintre care 2 milioane de lei au fost acordate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
 
Tot ieri, în cadrul Centrului Industriilor Creative ,,ARTCOR” a demarat cea de-a doua ediție a Festivalului industriilor creative „Moldovan Design Week”. Prezentă la eveniment, ministrul Monica Babuc a remarcat importanța organizării unor asemenea evenimente, care au drept scop dezvoltarea și promovarea specialiștilor autohtoni din domeniul design-ului. Festivalul industriilor creative „Moldovan Design Week” se va desfășura până la 9 iulie și va cuprinde un șir de expozițiii de fotografie, design, mobilier, sculptură, arhitectură, grafică modă, precum și diverse activități interactive: workshop-uri, mese rotunde, proiecții de film etc.
loading...

Comments are closed.