Social

(foto) La inițiativa Partidului ȘOR, Avia Invest modernizează pasajul subteran de lângă Aeroport

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Avia Invest a început lucrările de reconstrucție a pasajului subteran de lângă Aeroportul Internațional Chișinău. Proiectul, realizat  la inițiativa inițiativa Partidului ȘOR,  va rezolva o problemă stringentă a locuitorilor din Orașelul Aeroport.

Ideea de a reabilita pasajul subteran a apărut după ce locuitorii din regiune s-au adresat directorului Aeroportului, Petru Jardan, ales deputat în Parlamentul R. Moldova pe listele Partidului ȘOR la alegerile din 24 februarie. Această trecere subterană pentru pietoni, nefinalizată și părăsită de ani de zile, este foarte necesară în această zonă unde este amplasat și un liceu, iar zilnic strada este traversată de mulți copii și maturi.

La moment, administrația Aeroportului Chișinău a restabilit și a vopsit pereții pasajului și a restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale. Muncitorii reconstruiesc complet și scările, iar apoi urmează să fie instalată iluminarea.

De asemenea, vor fi montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale. Un element deosebit al pasajului subteran îl reprezintă și acoperișul scărilor cu carcasă din metal cu arcuri. Arcurile vor oferi pasajului un aspect modern și inovativ.

Directorul general al companiei Avia Invest, Petru Jardan a declarat că pasajul subteran situat în zona Aeroportului este foarte important pentru locuitori. “Anume din acest motiv am decis, la rugămintea cetățenilor, să venim în ajutor. Siguranța oamenilor este prioritară pentru noi. Partidul ȘOR, pe care îl reprezint în funcția de deputat al Parlamentului, și Aeroportul Chișinău au fost și sunt mereu alături de oameni. Ne străduim să le oferim tot suportul necesar pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună. Exact la fel cum am restabilit integral drumul pietonal care unește orășelul Codru și bulevardul Dacia, campaniile de curățenie generală în orașelul Aeroport și multe alte proiecte sociale. Nu ne oprim din fapte bune și continuăm să fim alături de oameni atunci când au nevoie”, a declarat Petru Jardan.

Mai mult, pentru a reda pasajului subteran un stil urban deosebit, Aeroportul Chișinău a lansat un concurs printre artiștii de artă stradală. Artistul care va câștiga concursul, va picta pereții pasajului subteran cu desene în stil graffiti.

Lucrările de reconstrucție a pasajului urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii aprilie, iar costul proiectului este de circa 1,5 mln lei.

Comments are closed.