Politic

FOTO // La inițiativa Partidului „ȘOR”, consumatorii care nu-și pot achita facturile nu vor fi deconectați de la gaz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consumatorii care nu-și achită la timp facturile pentru gazele naturale nu vor fi deconectați de la rețea. Comisia pentru Situații Excepționale a emis, în data de 18 februarie, o dispoziție în acest sens. Asta după ce deputații Partidului „ȘOR” au solicitat să fie interzisă prin lege deconectarea de la rețeaua de gaze naturale a consumatorilor care nu-și pot achita facturile și să nu mai fie somați de către MoldovaGaz. De asemenea, formațiunea a organizat mai multe flash-mob-uri față de tarifele exagerate pentru servicii și produse.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, prin derogare de la prevederile Legii cu privire la gazele naturale și de la clauzele contractelor de furnizare a gazelor naturale încheiate între părți, în cazul neachitării consumului de gaze naturale în termenele indicate în contract și în factura de plată, furnizorul de gaze naturale nu va calcula consumatorului penalități, dobânzi de întârziere, precum și nu va aplica consumatorului alte sancțiuni pecuniare.

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a decis că nici consumatorii de energie electrică nu vor fi sancționați și deconectați, în cazul în care nu vor plăti la timp facturile pentru curentul livrat de centralele electrice de termoficare urbane.

Reamintim faptul că acum o lună, deputații Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova și Petru Jardan au menționat că, în ultima vreme, mai mulți consumatori casnici au primit avertizări din partea MoldovaGaz prin care au fost somați să-și achite facturile, în caz contrar vor fi deconectați de la rețea. Potrivit parlamentarilor Partidului „ȘOR”, există multă lume, în special oameni în etate, pensionari, persoane social-vulnerabile, ale căror venituri sunt în jur de 2000 de lei sau chiar mai puțin, iar facturile sunt de două sau de trei ori mai mari și sunt în imposibilitatea de a le achita.

În același timp, Partidul „ȘOR” a organizat mai multe flash-mob-uri în capitală și în alte localități din țară, în cadrul cărora sute de oameni și-au manifestat nemulțumirea față de scumpirile fără precedent, din ultima perioadă. Cetățenii au protestat și față de tarifele mari la gazele naturale și facturile exorbitante pe care trebuie să le plătească. Protestatarii au cerut compensarea integrală a diferenței de tarif și i-au acuzat pe reprezentanții „MoldovaGaz” pentru faptul că ei primesc salarii de milioane, iar pe oameni îi sărăcesc. În același timp, cetățenii i-au acuzat pe exponenții guvernării PAS de ipocrizie și că, din cauza incompetenței lor, au loc scumpiri în lanț. Potrivit protestatarilor, acum câțiva ani, când tariful era de trei ori mai mic decât acum, cei din PAS cereau tarife reduse la gaz, însă acum o fac pe morții în păpușoi.

loading...

Comments are closed.