FOTO // La invitația partenerilor bulgari, delegația Partidului ”Renaștere” a participat la mitingul din Pasul Șîpca din Bulgaria

Delegația partidului ”Renaștere” a efectuat o vizită în Bulgaria. Vizita a avut loc ca răspuns la vizita colegilor bulgari în Moldova, unde a fost semnat un acord de colaborare cu scopul de a apăra pacea și stabilitatea în regiune și a consolida relațiile de prietenie în diverse domenii.

Unul dintre momentele importante ale vizitei a fost participarea delegației Partidului ”Renaștere” la mitingul din Pasul Șîpca la “Monumentul Libertății”, care a avut loc pe 3 martie. Mitingul a fost organizat în cinstea eliberării Bulgariei de sub jugul otoman după victoria Rusiei în războiul ruso-turc.

Data de 3 martie este o zi importantă pentru poporul bulgar, deoarece comemorează sacrificiul strămoșilor care și-au dat viața pentru eliberarea țării. În memoria lor, urmașii ridică drapele naționale, depun coroane de flori la Monumentul Libertății Shipka și oficiază o slujbă solemnă la monumentul Țarului-Eliberator Alexandru al II-lea. Țarul Alexandru al II-lea a declarat război Imperiului Otoman la 12 aprilie 1877, contribuind la eliberarea Bulgariei după aproape 500 de ani de dominație otomană.

Prezența delegației Partidului ”Renaștere” la mitingul din Pasul Șîpca demonstrează sprijinul partidului pentru Bulgaria și poporul bulgar. De asemenea, evidențiază dorința formațiunii de a consolida relațiile de prietenie și cooperare dintre Moldova și Bulgaria, contribuind la pacea și stabilitatea în regiune.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share