Social

FOTO // Magazinul Accent Electronic a donat calculatoare noi unui liceu din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elevii Liceului Teoretic Mihai Grecu din Chișinău vor putea studia cursul de informatică și designul grafic la calculatoare noi. Cu prilejul sărbătorilor de Crăciun, compania Accent Electronic a donat instituției de învățământ un lot de calculatoare noi, cu sistem de operare licențiat. Instituția a fost selectată cu ajutorul Ministerului Educației.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Este vorba despre 11 unități care au fost deja instalate în sala de informatică.

Președintele Accent Group, Vladimir Russu a subliniat faptul că el și echipa pe care o conduce, tot timpul au pus accent pe educație și accesul generațiilor la noile tehnologii.

„Prioritatea noastră, ca stat, este să oprim exodul populației și să asigurăm o creștere economică pe măsură. Așadar, accesul la tehnologie, înseamnă șansa de a învăța diverse meserii bine plătite la calculator: designer grafic, editor foto, dactilograf, copywriter, etc. Când zic bine plătite mă refer la salarii care pornesc de la 800-1000 euro în sus pentru meserii care se învață timp de trei luni de zile. Vreau să cred că și decidenții din țara noastră înțeleg cât de importantă este digitalizarea sistemului de învățământ și sper din tot sufletul că lucrurile se vor mișca în această direcție”, a declarat Vladimir Russu.

Viorica Negrei, șef adjunct al DGETS, a atras atenția că foarte puține companii private vin cu asemenea gesturi de binefacere, iar interesul companiei Accent Electronic față de domeniul educației este demn de tot respectul.

„Aceasta este a doua donație de calculatoare destinate copiilor, în Chișinău, lucru care vorbește despre atașamentul companiei față de domeniul educației și grija față de viitorul generațiilor noastre. Sunt convinsă că lotul de calculatoare îi va ajuta pe elevi să dezvolte abilități care-i vor îndrepta către meseriile viitorului”, a declarat Viorica Negrei.

Directoarea Liceului dar și elevii au adresat mesaje de mulțumire și recunoștință și au subliniat necesitatea imperioasă a lotului de calculatoare în instituție.

Acum doua săptămâni Accent Electronic a donat un alt lot de calculatoare Centrului de Plasament „Lumina”, din Chișinău.

Accent Electronic este compania care, în 1998, a convins gigantul american HP să livreze Republicii Moldova primul lot de calculatoare destinat școlilor din republică. Fiecare instituție de învățământ a primit atunci calculatoare pentru sălile de informatică – utilaj care a dezvoltat primele generații de specialiști IT.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.