Social

FOTO // Mai multe persoane au fost amendate pentru că pescuiau cu unelte interzise

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru contracararea braconajului piscicol precum și alte încălcări ai legislației de mediu, echipa grupului operativ al Direcției control resurse cinegetice și piscicole din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, divizată în două grupuri mobile, au efectuat două razii inopinate, informează Realitatea.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, verificările au avut loc în raioanele Basarabeasca, Dubăsari, Criuleni, Anenii Noi și Ștefan Vodă, în rezultatul căror au fost întocmite 14 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea amenzilor în sumă totală de – 9 000 lei.

„În calitate de corp delict a fost ridicată o armă pneumatică destinată vânătoarei subacvatice, patru plase de pescuit și 21 răcile”.

Mai mult, pentru încălcarea modului stabilit de crearea și de folosire a colecțiilor de animale, o persoană din raionul Basarabeasca, s-a ales cu amendă în mărime de 900 lei.

„O altă persoană ce deținea ilegal o broască țestoasă care este inclusă în Cartea Roșie Republicii Moldova a fost sancționată contravențional cu amendă în mărime de 1 500 lei, iar trei persoane care practicau pescuitul cu unelte interzise, au fost sancționați cu amendă în sumă totală de 1 800 lei. În calitate de corp delict a fost ridicată o plasă și o armă pneumatică”, se mai arată în nota informativă a Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

La fel, alte nouă persoane ce manifestau abateri de la legislație, în timpul pescuitului de amator, au fost sancționați cu amendă în sumă totală de 4 800 lei.

Totodată, de către inspectorii de mediu au fost ridicate 3 plase din fibre polimerice netorsionate 21 răcile, instalate în fluviul Nistru ilegal, de către persoane necunoscute.

În context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului vine cu apel către pescarii care practică pescuitul în apele naturale și recomandă să dea dovadă de responsabilitate, prudență și să desfășoare acest hobby doar în limitele legale. Orice abatere atrage răspunderea contravențională sau penală.

loading...

Comments are closed.