(foto) Maia Sandu s-a întâlnit cu diaspora moldovenească din SUA! Care au fost subiectele discutate?

Maia Sandu vizita SUA, Maia Sandu si diaspora moldoveneasca, maia sandu si andrei nastase, maia sandu alianta platforma da, bloc electoral comun
 

Președinta Partidului “AS”, Maia Sandu întreprinde o vizită în SUA. Scopul vizitei este de a se întâlni cu reprezentanții diasporei moldovenești în Statele Unite, dar și întâlnirea cu oficiali din partea Băncii Mondiale, foștii colegi ai Maiei Sandu.

Maia Sandu a povestit diasporei cum aceștia pot influența cursul politicii interne în Republica Moldova, după exemplu statului care îi găzduiește. Iar cu oficialii Băncii Mondiale Sandu a discutat despre situația economică a Republicii Moldova, care este departe de perfecțiune.

“La începutul vizitei mele în SUA din această săptămână am avut o deosebită plăcere să mă revăd cu reprezentanți ai diasporei noastre de aici, am discutat despre cum se pot implica în lupta noastră comună de eliberare a țării din capcana corupției și a guvernării oligarhice. Acești oameni trăiesc într-o democrație funcțională, unde omul este respectat, unde legea este una pentru toți și ei știu foarte bine ce trebuie de făcut pentru a realiza aceste lucruri acasă. Sfaturile și implicarea lor sunt prețioase.

De asemenea, am avut întâlniri cu Frank Heemskerk, Directorul Executiv al Băncii Mondiale, și Richard Doornbosch, Director Executiv Supleant al FMI, la care am discutat despre situația economică și politică din Republica Moldova. La Banca Mondială am exprimat îngrijorările noastre cu privire la încercările guvernării de a anula reformele în educație. La FMI am vorbit despre lipsa oricăror progrese din partea guvernării în procesul de investigare a furtului miliardului și am reiterat necesitatea includerii în program a unei componente de combatere a corupției, după exemplul Ucrainei, unde programul cu FMI include condiții concrete pe acest domeniu.

În același timp, apreciez susținerea oferită de către aceste două instituții-cheie cetățenilor Republicii Moldova, care merită o guvernare capabilă să valorifice acest sprijin pentru binele țării, și nu în interes personal, de clan sau de partid.” a scris Maia Sandu pe Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share