Politic

FOTO // Maia Sandu se promovează în culorile invidiei, geloziei și a morții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu se promovează în culorile invidiei, geloziei și a morții. Cel puțin aceasta putem înțelege din culoarea gheretelor care sunt utilizate de către PAS în campania de strângere a semnăturilor pentru prezidențiale.

Din fotografiile primite de redacția noastră, observăm că Maia Sandu pune accentul pe culorile galben strident și negru, acestea fiind întâlnite și pe pagina de pe Facebook a șefei PAS.

Galbenul strident este asociat, în simbolistica populară a culorilor, cu invidia și gelozia („galben de invidie”); această interpretare se datorează corelării cu „fierea galbenă”, care este atribuită, potrivit teoriei antice răspândite până în epoca modernă, temperamentului coleric. Deseori galbenul este interpretat ca fiind culoarea Soarelui. Prin natura sa duală este „culoare intuiției atât de ușor de derutat, a suspiciunii, a presimțirii, în care se află totuși o forță solară de un gen aparte, care pătrunde și iluminează” (Aeppli).

Culoarea neagră este folosită pentru doliu, fiind considerată principala culoare a morții, simțământul de neieșire în evidență, o goliciune mentală relaxantă, spun specialiștii.

Autor: Corneliu Gandrabur, gandrabur.md

loading...

Comments are closed.