(foto) Mărfuri nedeclarate, de peste 70 000 de lei, depistate la vamă

Mărfuri nedeclarate, de peste 70 000 de lei, depistate la vamă, vitalie vrabie
 

Doi conaționali au încercat să introducă ilegal în țară mai multe loturi de mărfuri de larg consum, estimate la peste 70.000 lei. Bunurile erau disimulate în trei dintre coletele transportate din Marea Britanie. Bărbații activează în calitate de șoferi ai microbuzului de pe ruta respectivă.

Cazul a fost raportat de către vameșii de la Sculeni după ce, acționând în baza analizei de risc, au decis efectuarea unui control amănunțit. În rezultat, inspectorii vamali au depistat mai multe sortimente de mărfuri, de la tehnică audio, telefoane mobile, ceasuri de mână și cartușe pentru imprimante până la articole vestimentare și lenjerie de corp.

Pentru toate aceste bunuri, contravenienții nu au putut prezenta acte de proveniență și posesie. Totodată, conform prevederilor legale, aceștia poartă răspundere pentru bunurile transportate, motiv pentru care li s-au întocmit procese-verbale pentru contravenția comisă.â

Cu mărfuri nedeclarate a încercat să intre în țară și un locuitor al orașului Soroca. În mașina acestuia, vameșii de la Otaci au depistat 164 de articole vestimentare pentru copii, care erau tăinuite de la controlul vamal. Bărbatul venea din Federația Rusă.

În ambele cazuri, loturile au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, iar contravenienții riscă amenzi de până la 4500 lei.

vama moldova, Mărfuri nedeclarate, de peste 70 000 de lei, contrabandă

Total
0
Shares
Total
0
Share