(foto) Marian Lupu la Festivalul Etniilor: “Un adevărat stat european este cel care promovează toleranța”

fractiunea pdm, deputati pdm, festivalul etniilor, marian lupu, etnii moldova, diversitatea etniilor

Președintele fracțiunii parlamentare al PDM, Marian Lupu a participat la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Etniilor ce s-a desfășurat la Chișinău.

Deputatul democrat a descris printr-o postare pe Facebook atmosfera pe care a simțit-o participând la acest eveniment deosebit. “Unitate în diversitate” este sloganul sub care se desfășoară în acest an Festivalul etniilor“, scrie Marian Lupu în postarea sa.

Fruntașul democrat afirmă că obiceiurile și culturile într-un număr deosebit de mare strânse împreună într-un eveniment deosebit sunt o dovadă că și diferențele uneori ne pot apropia și consolida ca o națiune civică. “Un adevărat stat european este cel care promovează toleranța, acceptarea, respectul și în care conservarea tradițiilor este o parte importantă. M-am bucurat mult să găsesc, astăzi, în Chișinău toate aceste valori puse la loc de cinste.” mai scrie Lupu.

Marian Lupu consideră că anume astfel de evenimente sunt deosebit de importante pentru  consolidarea națiunii civice moldovenești, dar și pentru consolidarea Republicii Moldova ca un stat european și multietnic.

Circa 60 de organizații etnoculturale, care reprezintă 20 de etnii, participă la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului etniilor, care s-a desfășurat ieri, 16 septembrie la Chișinău.

Evenimentul cu genericul „Unitate prin diversitate” a început cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și cu o paradă a portului popular. Ulterior, pe scena amenajată în Grădina Publică din centrul capitalei a fost prezentat un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizațiilor etnoculturale din municipiul Chișinău și din alte localități din țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share