Actual

FOTO // Ministrul Apărării, Alexandru Pânzari a efectuat o vizită de lucru la Coșnița

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Apărării Alexandru Pânzari și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, au efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari, transmite Telegraph.md.

Inițial, oficialii au mers în Batalionul 3 al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP), dislocat în satul Coșnița, care se află în carantină în legătură cu declararea stării de urgență în Zona de Securitate a țării.

Totodată, a fost inspectată infrastructura batalionului, inclusiv cazarma, statul major, cantina și punctul medical. În același timp, ministrul Pînzari și viceministrul Lisnic s-au documentat cu activitatea şi condiţiile de instruire ale pacificatorilor moldoveni, echipamentul și starea tehnicii militare din dotarea unității.

În cadrul vizitei, ministrul Apărării a atenționat conducerea Batalionului și întreg efectivul militar despre necesitatea respectării cu strictețe a regulilor de protecție împotriva COVID-19, prin igienizarea și dezinfecția regulată a încăperilor, dar și prin interzicerea accesului persoanelor străine pe teritoriul unității.

„Acum mai mult ca niciodată este foarte important să fim responsabili și disciplinați în acțiunile noastre, astfel încât să nu permitem răspândirea noului coronavirus în unitățile Armatei Naționale. Iată de ce, vă solicit să urmați indicațiile noastre și să nu permiteți încălcarea măsurilor de securitate, pentru că de faptul cum veți gestiona acțiunile de mai departe în acest sens depinde sănătatea efectivului pe care îl aveți în subordine”, i-a spus Alexandru Pînzari comandantului Batalionului, locotenent colonel Tudor Arabadji.

La Dubăsari, ministrul Apărării Alexandru Pânzari și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, au avut și o întrevedere cu președintele raionului, Grigore Filipov, și reprezentanți ai administrației publice locale, cu care au discutat despre situația în regiune în contextul pandemiei COVID-19 și alte probleme existente de ordin social și economic.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // O secție a Spitalului Clinic Republican a fost plasată în carantină, după ce doi pacienți au fost confirmați cu infecție COVID-19

loading...

Comments are closed.